טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
האם מייד לאחר אימון בחדר כושר (אירובי+אנאירובי) כדאי לי לאכול חטיף 130 קל' הכולל 10 גרם חלבון 17 גרם פחמימה? זה יסייע לי בבנית השרירים כמו שצריך? והאם זה תחליף טוב מייד לאחר אימון? עד שאני יאכל ארוחה גדולה (ביצים גבינות וכו') של כשעה ומשהו אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מיד אחרי אימון מומלץ לאכול מאכל פחממי בלבד בעל אינדקס גליקמי גבוה. נוכחות החלבון והשומן (לא תמיד) בחטיף מורידים את אי"ג. בארוחה הגדולה יותר, עליה את מדברת, אוכלים פחמימות מורכבות וחלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מיד אחרי אימון, לפני הארוחה הגדולה, מומלץ לאכול 20-40 גר פחמימות נטו, תלוי בנתונים האישיים, אורך ועצימות האימון. אם אבטיח, זה בערך 250-500 גר. רצוי לשקול פעם אחת כדי לדעת כמה קוביות להכין. פרוסה אחת בינונית זה בסדר.
שלום טל, החטיף לאחר אימון נשמע בסדר. תבדוק שהתכולה של שומן בו קטנה. בארוחה שאחרי כשעה בחצי חשוב שיהיה בה גם חלבון וגם פחמימות. אין טעם ביותר מכ-15 גר' חלבונים בפעם אחת, כם שביצה וחצי גביע גבינה יספיקו בנוסף למס' פרוסות לחם.
בהצלחה,
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים