מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לשמוע חוות דעת על התפריט היומיקרן26/08/2009
שלום שמי קרן , גובהי 170 , ומשקלי נע 66-68 אני בת 20.
בזמן האחרון (תקופה של ארבעה חודשים ) עליתי למשקל שכזה בדר"כ משקלי היה 64.
אני לא מבינה מנין העליה במשקל צצה כיוון שהתפריט שלי נשאר אותו הדבר.
בוקר
2 פרוסות לחם מלא , קצת פחות מחצי גביע קוטג' 3% כמובן עם מלפפון ועגבניה.
כוס נס קפה- מעט חלב סוכרזית ומים.
נישנוש - גזר
צהריים -
כוס אורז או פתיתים או פסטה או איטריות אורזאו 2 פרוסות לחם מלא - לפעמים מוותרת אפילו על הפחמימות ואוכלת רק מנה בשרית.
מנה בשרית - חזה עוף, כרע עוף, 100 גרם פסטרמה 3% שומן, (בשר לעיתים רחוקות רק בשבתות אם יוצא)
כרוב חתוך לרצועות,, פלפל, קישוא מבושל.
נשנוש - תפוח + נס קפה
ערב
בדר"כ מכינה חומוס ביתי שעשוי מחבילת שימורם של חומוס 3 כפות טחינה לימון שום וכדומה. ואוכלת בערך מחצית מכמות הממרח שיוצא.
או מכינה ממרח אפונה מקופסת שימורים של אפונה בצל ושמיר. וגם כן אוכלת מחצית מכמות הממרח שיוצא.
במידה ולא הכנתי, אוכלת כף חומוס מוכן (אחלה, שמיר, צבר).
2 פרוסות לחם מלא.
לפעמים עם ביצה קשה, (לפי החשק)
עגבניה
נשנוש- תפוח.
קינוח - כוס פלסטיק של ברנפלקס.
נס קפה אם לא שתי כוסות של נס.
יש לציין שלפעמים אני אוכלת 2 כפות קקאו וסוכרזית עם קצת מים חמים ושהופכים את הקקאו למעין שוקולד טעים. (אני משתדלת להיגמל מכך. - נראהלי שהקקאו יותר משמין ממש שאני חושבת.
(הקקאו בא אצלי בתקופות - ימים שבא יותר מתוק ופחות.
זהו העליה במשקל קצת מטרידה אותי.
אך יש לציין ששקלתי 64 באמצע כיתה יא' (גיל 17 בערך) וכעת אני כבר אחרי שירות צבאי (גיל 20) אז יכול להיות שהעלייה במשקל מתבקשת מעט עם השנים (למרות שאני לא רוצה להאמין בכך)
לא שותה הרבה מים (ומודעת לכך) :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
אהרון27/08/2009.
בוקר
2 פרוסות לחם מלא , קצת פחות מחצי גביע קוטג' 3% כמובן עם מלפפון ועגבניה.
===לחם קל
כוס נס קפה- מעט חלב סוכרזית ומים.
===יותר מדי נס קפה ביום. וותרי או צמצמי.
נישנוש - גזר
צהריים -
כוס אורז או פתיתים או פסטה או איטריות אורזאו 2 פרוסות לחם מלא - לפעמים מוותרת אפילו על הפחמימות ואוכלת רק מנה בשרית.
===כדאי לוותר לגמרי לטובת הגדלת מנת הירקות
מנה בשרית - חזה עוף, כרע עוף, 100 גרם פסטרמה 3% שומן, (בשר לעיתים רחוקות רק בשבתות אם יוצא)
===150-200 גר עוף ללא עור ושומן. וותרי על פסטרמה לטובתדג טרי צלוי 3 פעמים בשבוע.
כרוב חתוך לרצועות,, פלפל, קישוא מבושל.
נשנוש - תפוח + נס קפה
ערב
בדר"כ מכינה חומוס ביתי שעשוי מחבילת שימורם של חומוס 3 כפות טחינה לימון שום וכדומה. ואוכלת בערך מחצית מכמות הממרח שיוצא.
==גרגרי חומוס, לא שימורים
או מכינה ממרח אפונה מקופסת שימורים של אפונה בצל ושמיר. וגם כן אוכלת מחצית מכמות הממרח שיוצא.
===עדיף אפונה קפואה או טריה (בעונה)
במידה ולא הכנתי, אוכלת כף חומוס מוכן (אחלה, שמיר, צבר).
2 פרוסות לחם מלא.
===אם חומוס\אפונה, וותרי על הלחם
לפעמים עם ביצה קשה, (לפי החשק)
===גווני גבינה\סרדינים
עגבניה
==יותר ירקות
נשנוש- תפוח.
===גווני את הפירות
קינוח - כוס פלסטיק של ברנפלקס.
===לא צריך, הפרי הוא הקינוח
נס קפה אם לא שתי כוסות של נס.
יש לציין שלפעמים אני אוכלת 2 כפות קקאו וסוכרזית עם קצת מים חמים ושהופכים את הקקאו למעין שוקולד טעים. (אני משתדלת להיגמל מכך. - נראהלי שהקקאו יותר משמין ממש שאני חושבת.
(הקקאו בא אצלי בתקופות - ימים שבא יותר מתוק ופחות.
===יותר מדי קקאו, הוא מקשה על ספיגת המתכות וגורם לעצירות בנוסף לקלוריות. במקומו דייסה מבושלת משתי כפות שיבולת שועל, כפית קקאו וסוכרזית. זה תחליף טוב ומשביע למתוק.
זהו העליה במשקל קצת מטרידה אותי.
אך יש לציין ששקלתי 64 באמצע כיתה יא' (גיל 17 בערך) וכעת אני כבר אחרי שירות צבאי (גיל 20) אז יכול להיות שהעלייה במשקל מתבקשת מעט עם השנים (למרות שאני לא רוצה להאמין בכך)
לא שותה הרבה מים (ומודעת לכך) :)
===עליה במשקל היא בגלל שאת אוכלת יותר בלי להיות מודעת ו\או שורפת פחות. גם הגיל משפיע
אבל לא משמעותית בגיל שלך. פעילות גופנית יומית תעזור לך באופן מהותי להשיג את המטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניתי את התפריט .
קרן30/08/2009ארוחת בוקר
2 פרוסות לחם מלא -
2 כפות קוט'ג 3% -
עגבניה\מלפפון\פלפל
נס קפה – או סוכרזית או בלי סוכר.
ארוחת צהריים
פתיתים, אורז ,איטריות אורז, 2 פרוסות לחם מלא. - 3 -2 נקודות
כרע עוף, חב' סרדינים, חב' טונה במים, חצי חבילה טונה בשמן. –
מים.
קינוח- תפוח + יוגורט 1.5% .
ארוחת ערב
חביתה – ביצה אחת (כפית שמן)
ביצה קשה + כפית שמן בסלט ליד
2 כף טחינה או 4 כפות גבינה לבנה. – . (או 2 כפות גבינה לבנה + כף טחינה)
שעה אחרי ארוחה
נס קפה + 2 וופלים – עד מאה קלוריות
שעה אחרי
קינוח – תפוח
מה דעתך ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשפר
אהרון30/08/2009ארוחת בוקר
2 פרוסות לחם מלא -
2 כפות קוט'ג 3% -
עגבניה\מלפפון\פלפל
נס קפה – או סוכרזית או בלי סוכר.
ארוחת צהריים
פתיתים, אורז ,איטריות אורז, 2 פרוסות לחם מלא. - 3 -2 נקודות
כרע עוף, חב' סרדינים, חב' טונה במים, חצי חבילה טונה בשמן. –
מים.
===סלט
קינוח- תפוח + יוגורט 1.5% .
====וותרי על יוגורט
ארוחת ערב
חביתה – ביצה אחת (כפית שמן)
ביצה קשה + כפית שמן בסלט ליד
===או חביתה או קשה. תמיד סלט
2 כף טחינה או 4 כפות גבינה לבנה. – . (או 2 כפות גבינה לבנה + כף טחינה)
שעה אחרי ארוחה
נס קפה + 2 וופלים – עד מאה קלוריות
==וופלים אינו מאכל איכותי. וותרי
שעה אחרי
קינוח – תפוח
מה דעתך ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה :)
קרן31/08/2009אני אוכלת הרבה ירקות. אז אל דאגה :).
ובקשר לתפריט אם אני אוותר גם על הוופלים וגם על היוגורט התפריט יהיה 1000 קלוריות. וזה נראה לי מעט מידי.
אתה לא חושב ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי נתפשר על היוגורט
אהרון31/08/2009לא ספרתי את הקלוריות, אבל את צודקת, לא כדאי לרדת מתחת ל1200. הוופלם זה סיפור אחר. זה מתוק שאפשר להגדירו "קלוריות ריקות", הוא מוצר מתועש, לא טרי, שכולל שומן לא בריא וגם חומרים אחרים שמזיקים לבריאות. אם את לא יכולה לחיות בלי, אכלי מדי פעם אבל לא כשיגרה יומית.
אם כבר אוכלים מתוק, אז משהו עם ערך תזונתי כלשהו, למשל שוקולד איכותי (בלי להגזים) או עוגה ביתית מקמח מלא ללא חמאה או מרגרינה אלא אגוזים ו\או שקדים טחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי נתפשר על היוגורט
אהרון31/08/2009לא ספרתי את הקלוריות, אבל את צודקת, לא כדאי לרדת מתחת ל1200. הוופלם זה סיפור אחר. זה מתוק שאפשר להגדירו "קלוריות ריקות", הוא מוצר מתועש, לא טרי, שכולל שומן לא בריא וגם חומרים אחרים שמזיקים לבריאות. אם את לא יכולה לחיות בלי, אכלי מדי פעם אבל לא כשיגרה יומית.
אם כבר אוכלים מתוק, אז משהו עם ערך תזונתי כלשהו, למשל שוקולד איכותי (בלי להגזים) או עוגה ביתית מקמח מלא ללא חמאה או מרגרינה אלא אגוזים ו\או שקדים טחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני מרוצה :)
קרן31/08/2009תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)