מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשול בדיאטה-שאלהמיכל01/09/2009
שלום רב,
אני חמישה חו' אחרי לידה ובנסיונות נואשים לחזור לגזרה.
מתמידה בספורט ותזונה, את יש לי מכשול..לאחרונה אני ובעלי מנסים לפצות על חודשים ארוכים של היעדר תשומת לב אחד לשניה ומידי לילה כשהעכברון ישן יושבים לראות סרט. בעלי כמובן יושב על פופקורן/גרעינים ואני נוטה להישבר .
שאלה:אם כבר נשברים ואין ברירה ומנשנשים (ולא ביס/שניים), האם יש המלצה למאכל הכי פחות משמין שאינו ירקות? גרעינים שחורים/לבנים/אפונה יבשה/חומוס יבש? כל דבר שלא יהרוס לי את העבודה הקשה שאני מבצעת??(וברור לי שהאלטרנטיבה הכי טובה היא פשוט לסתום את הפה) אבל אם כבר.. הכי פחות גרוע?
תודה ענקית מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא הדרך
אדם מאמן01/09/2009שלום מיכל
קודם כל נשמע שאת רצינית ומשקיעה בעצמך ובבריאותך, וזה לא טריוויאלי בימינו
דבר שני, בנימה אישית יותר, חימם לי את הלב שאת ובן זוגך לקחתם החלטה על מנת לשפר את הזוגיות
בחזרה לדיאטה שלך
הטעות הנפוצה ביותר בתחום הזה, לדעתי, היא הטעות שאתם עושים כרגע
הגישה זאת של "לא להישבר" ו"להחזיק את עצמי" מוכיחה את עצמה שוב ושוב כלא יעילה לטווח ארוך. והמעט אנשים שכן הצליחו בה, חווים את החיים מבלי להינות מאחת התענוגות הגדולות ביותר שיש לטבע להציע: ההנאה מאכילה! לא לאכול זאת אף פעם, אבל אף פעם לא הדרך. ואם תחזיקי עכשיו שנה? נניח שאפילו שנתיים? אז שנתיים נאבקת בעצמך ובסוף כתישברי עוגמת הנפש תהיה הרבה יותר גדולה כי תרגישי ששנתיים של עבודה ירדו לטמיון.
מה שאת ובן זוגך (ולמעשה כל שאר האנשים שרוצים לרדת במשקל) צריכים לסגל זה הרגלי אכילה בריאים יותר. אם ידוע לכם שבמהלך הסרט יבוא לכם להכניס משהו לפה, התכוננו מראש. אפשרות אחת היא לחתוך קצת ירקות לפני הסרט, או פירות. אם "אין לכם כח" זה בסדר, ישנם חטיפים רבים דלי קלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים, שבשילוב של תה ימלאו אותכם לזמן רב (סיבים תזונתיים סופחים נוזלים, עוזרים למערכת העיכול ונותנים תחושה של שובע למשך זמן רב) ואפילו בהנאה. האופציה הכי בריאה וטובה היא חטיף חלבון, אך זאת יקרה במקצת (חטיפים אלה באיכות גבוהה עולים 6-9 שקלים בערך), לכן לא מתאימה לכולם.
תנסי את זה כמה ימים, ואם בא לך תשתפי אותי בחוויה. אם זה לא עובד בשבילך, את מוזמנת להגיב להודעה זו וננסה לחשוב ביחד על פתרון אחר.
מקווה שעזרתי,
שלך,
אדם
ותזכרי - להיאבק בעצמנו זאת לא הדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdear אדם
מיכל03/09/2009ראשית תודה ענקית על תשומת הלב וההשקעה!! הופתעתי באופן קיצוני..ממש שמחה לדעת שיש עוד אנשים טובים שמסייעים סתם כך ללא תמורה.
* לגבי הירקות..צודק ואין מנוס מהם..אני אאמץ את דעתך בחום. אפילו רכשתי רוטב "קל" - כמובן שבמטרה להכין מראש כף ולא לשבת עם הבקבוק (נכון, גם הרוטב מיותר..מצד שני זו נחמה קטנה ועלובה מול פופקורן/פיצוחים...)
* לאחר מחקר גישוש מעמיק שערכתי גיליתי אתמול פטנט מדהים (לא יודעת איך לא חשתי על זה עד היום) : גיליתי כי קיימת אפשרות לשים גרעיני תירס להכנת פופקורן ישירות במיקרו' בקופסא מתאימה/פיירקס עם מלח בלבד.ברור שזה קצת יותר יבש מהרגיל אבל ממש ממש לא מבייש פוקורן ובהחלט מעניק מענה לצורך החזירי שלי בנשנוש לעיתים מול המסך :)
* לגבי החטיפים שהצעת-פעם הייתי מנשנשת מהם בשעת חירום די הרבה אבל אני חייבת להודות שאחרי שנתיים ששמרתי יפה מאוד על תזונה וספורט ולאחר שפרקתי עול בהריון (טעות קלאסית אני יודעת)..אני קצת נרתעת מכול מה שבריא ומומלץ..קצת מאסתי בחטיפים הללו/ירקות/ברנפלקס שהערצתי בזמנו..בקיצור אני בטיפול עצמי גם על הנושא הזה..
אז לקראת חתונת אחותי עוד חודשיים וחזרה לעבודה מטורפת אוטוטו ועל אף העובדה שהגורל זימן לי ים מכשולים בדרך חזרה למידה 36 ( רגל שנפתחת בפעם המאה בנעילת נעל ספורט , עכברון שעלול להתעורר כל רגע כשאני מבצעת תרגילים ובעל חובב ארוחות שחיתות בשעות לילה מאוחרות) ניצבת העובדה שאני ממש לא חובבת ספורט מטבעי ולו הייתי רזה אני מניחה שבנעלי ספורט הייתי נתקלת רק כשהייתי מפנה את של בעלי מהסלון למקומן.. (ספורטאי מושבע בשעות הפנאי) אין לי ברירה ואני ממשיכה לנסות את מזלי.
תודה ענקית שוב!!!
סליחה שיצא כל כך ארוך (נהייתי חפרנית לעת לילה..)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון02/09/2009הדרך הנכונה אינה נישנושים להיפך ממה שמותר תאכלי ותשבעי ואל תחששי מהשעה זה יותר טוב מלנשנש בלי סוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד``ר נסטור ליפובצקי02/09/2009שלום,
ברור שלאכול מול הטלויזיה הוא הרגל גרוע. אבל את מודעת לכך. תחליטי מראש מה תוכלי. אני הייתי ממליץ על כוס ברנפלקס עם חלב, תוסיפי כפית צימוקים או כפית דבש בשביל הכיף ואחרי תשתי כוס או שתיים מים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" חרמון וד"ר ליפובצקי תודה רבה!!!
מיכל03/09/20091
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)