בקשר לתזונה ואיכות העור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לתזונה ואיכות העור
    אנונימי
    02/09/2009

אני בן 25, לא מעשן בכלל ושותה אלכוהול לעתים רחוקות מאוד..
    אני מתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע ואני משתדל לא לאכול ג'אנק פוד ושתייה מסוכרת בכלל..

הבעיה היא שלמרות כל התשומת לב שאני משקיע בבריאות עדיין יש לי פיצעוני בגרות עוד מאז שהייתי בן 15.. ברור שזה ירד ונרגע מאז.. אבל זה עדיין קיים

אני גם מקפיד לאכול דברים יחסית בריאים, לא יותר מ3 פעמים בשבוע בשר(כולל עוף) ולא אוכל חטיפים..
    הרבה טבעולים, ירקות, פירות וגבינות... ולחם טוב

האם בכל זאת יכול להיות שהאקנה הזה נובע מתזונה לא נכונה? אשמח לקבל תשובה על פתרונות אפשריים

נ.ב. אני גם מנקה את הפנים בסבון פנים מיוחד פעמיים בשבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתזונה ואיכות העור

הוספת תגובה

• רוב הרופאים: אין קשר אקנה-תזונה

אהרון
    02/09/2009

אבל יש גם גישה שדוגלת בהשפעת התזונה וממליצה:

מומלץ להפחית: אוכל המכיל הרבה סוכר, עוגות, ממתקים וגלידות. ובעיקר מאפים המבוססים על קמח לבן כמו עוגיות , לחם לבן וחלות מתוקות, פיצוחים, מטוגנים, גבינה צהובה, חלב פרה,

מומלץ לאכול יותר דגים (סלמון, טונה, סרדינים). דגים אלו מכילים חומצות שומן חשובות מסוג Omega-3 ועשויות להועיל גם לעור וגם לבריאות הכללית.
    מומלץ לשתות הרבה מיים. כדאי להתחיל את היום בשתייה של שתי כוסות מיים ולהמשיך בשתייה של לפחות 8 כוסות מיים נוספות במהלך היום.

האם שוקולד מחמיר אקנה ?
    נראה שהקקאו בפני עצמו לא מחמיר אקנה. מה שיכול להחמיר אקנה הם הסוכר והחלב שבתוכו. במידה ותרצו שוקולד כדאי לחפש שוקולד דל סוכר שמכיל אחוז גבוה של קקאו (70%).

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    02/09/2009

שלום,
    לפי מה שאתה מספר, אתה עושה את מקסימום, ולא ניתן על ידי תזונה לעשות יותר.
    עניין של זמן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו