דיאטת השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטת השמנה
    (:
    05/09/2009

היי
    אני עוסקת בספורט הרבה מאוד מאוד מאוד שנים...בחצי שנה האחרונה בכלל הפעילות האינטנסיבית שלי שכוללת חוץ מהענף שאני בו גם עבודה בחדר כושר ירדתי במשקל בצורה משמעותית
    אני במגמת עלייה הצלחתי לעלות עד כה 2 אבל זה עדיין לא מספיק ואני צריכה לפחות עוד 2 לעלות
    אני מכניסה פחות ממה שאני מוציאה ובגלל זה אני במאזן שלילי רוב הזמן
    אני משתדלת לשלב דברים חיוניים כמו שומנים אבוקדו ש.זית וכו' אבל בכל זאת קשה לי לדחוף הרבה אוכל לגוף אני צריכה בצריכה היומית שלי לפחות עוד איזה 300-500 קל'
    רציתי לשאול מה היית מציע לי לאכול\לעשות כדי לחזור למשקל שלי בצורה הנכונה ביותר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת השמנה

הוספת תגובה

• ?

(:
    07/09/2009

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים אישיים, פ"ג ותפריט נוכחי?

אהרון
    07/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים

(:
    08/09/2009

בת 21
    פעילות גופנית יום יום בין 5-6 ימים בשבוע חד"כ אירובי+אנאירובי עבודה אינטנסיבית

בוקר-
    קורנפלקס עם חלב\חטיף אנרגיה עד 140 קל'\פרוסת לחם עם ריבה\יוגורט אחד מבינהם
    ביניים-
    פרי

צהריים-
    מנת בשר (חזה עוף,בשר בקר רזה,בשר הודו) בתוספת פחמימה (אורז\פתיתים\פסטה\תפוחי אדמה)
    ביניים-לפני אימון
    פרי

ערב-אחרי אימון
    2 ביצים,כמה כפות קוטג' 5% או גבינה לבנה\קופסת טונה,גבינות\3 פרוסות פסטרמה-אחד מבינהם+סלט ירקות מכמה צבעים לעיתים עם כף ש.זית וגם 2 פרוסות לחם מקמח מלא או שיפון

ביניים-
    פרי\יוגורט\קורנפלקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

אהרון
    08/09/2009

התפריט צריך להיות מותאם גם למשקל, גובה,משך ועצימות הפעילות האירובית. חשיבות מכרעת יש לקצב חילוף החומרים במנוחה (RMR) אבל אני מניח שבשלב זה לא תוכלי לספק, לכן אחשיב אותו כממוצע סטטיסטי ואסתפק רק ביתר הנתונים שתמסרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    08/09/2009

גובה 1.59
    משקל נוכחי 47 (ירדתי ל45 ברוך השם עליתי ל47 עכשיו) הייתי קודם לכן 51 וזאת המטרה
    פעילות של שעה וחצי ביום

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

אהרון
    09/09/2009

בשביל עליה ל-51 ק"ג בהתאם לנתוניך ובהתחשב בהקף הפעילות הגופנית, את צריכה תפריט של כ-2000 קק"ל בהנחה שהקצב המטבולי הבסיסי הינו ממוצע. אציע לך כמה תוספות לתפריט הנוכחי:

בוקר-
    קורנפלקס עם חלב\חטיף אנרגיה עד 140 קל'\פרוסת לחם עם ריבה\יוגורט אחד מבינהם
    ===קורנפלקס בנדיבות,חלב 3%, 2 חטיפים, 2 פרוסות לחם מלא עם ריבה וגם יוגורט 3%
    ביניים-
    פרי
    ===גם חצי קופסת קוטג' 5%, אפשר חתיכות פרי יבש בתוכו.
    צהריים-
    מנת בשר (חזה עוף,בשר בקר רזה,בשר הודו) בתוספת פחמימה (אורז\פתיתים\פסטה\תפוחי אדמה)
    ==סלט ירקות, לפחות 200 גר בשר, במקום חזה עף - פרגית (ירך). אורז, פסטה מלאים בנדיבות, 3 - 4 קוביות שוקולד איכותי.

ביניים-לפני אימון
    פרי
    ===בננה גדולה רבע שעה לפני אימון .
    ==50 גר תמרים יבשים \לחמניה לבנה\כוס קורנפלקס\תפו"א מבושל גדול
    כמה דקות אחרי האימון

ערב-אחרי אימון
    2 ביצים,כמה כפות קוטג' 5% או גבינה לבנה\קופסת טונה,גבינות\3 פרוסות פסטרמה-אחד מבינהם+סלט ירקות מכמה צבעים לעיתים עם כף ש.זית וגם 2 פרוסות לחם מקמח מלא או שיפון
    ==סלט תמיד עם כף שמן. גביע קוטג', טונה בשמן או סרדינים בשמן, 3 פרוסות לחם מלא או עוד פחמימה
    ביניים-
    פרי\יוגורט\קורנפלקס

השקלי פעם בשבוע ואם אין תזוזה (חייבת להיות) הגדילי כמויות בעיקר של פחמימות כולל פירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

(:
    09/09/2009

תודה רבה על ההתייחסות והפירוט
    בגדול ידעתי את הדברים האלה אני פשוט רק צריכה ליישם את זה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מס' שאלות

(:
    09/09/2009

בקשר לבוקר-כתבת לי די הרבה דברים בעיקרון אני לא רגילה לאכול כמויות סתומרת גם קורנפלקס עם חלב גם יוגורט גם לחם בדר"כ אצלי זה או זה או זה..קשה לי לשלב בין השניים
    מה דעתך? יש איזה פיתרון לעיניין שתוכל להציע לי

בקשר לצהריים-"כמה קוביות שוקולד איכותי" אשמח לשמוע איזה שוקולד איכותי אתה ממליץ לי

בקשר לקורנפלקס-אני "פריקית" של קורנפלקסים יש לי בבית מלא מלא סוגים ומגוון,אבל סתם בשביל העיניין כדי לדעת מאיש מקצוע כמוך-איזה קורנפלקס כדאי לאכול אחרי אימון? יש איזה משהו ספציפי שאתה ממליץ לי עליו? עם הרבה פחמימות או דברים אחרים..

שוב תודה..מעריכה מאוד את עבודתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מס' תשובות

אהרון
    09/09/2009

בקשר לבוקר-כתבת לי די הרבה דברים בעיקרון אני לא רגילה לאכול כמויות סתומרת גם קורנפלקס עם חלב גם יוגורט גם לחם בדר"כ אצלי זה או זה או זה..קשה לי לשלב בין השניים
    מה דעתך? יש איזה פיתרון לעיניין שתוכל להציע לי
    ===לא התכוונתי גם וגם וגם אלא להגדלת הכמויות. אם בכל זאת תוכלי לאכול את הלחם עם ריבה ויוגורט, זה יעזור אך לא חובה
    בקשר לצהריים-"כמה קוביות שוקולד איכותי" אשמח לשמוע איזה שוקולד איכותי אתה ממליץ לי
    ===לא שוקולד עם קרם כלשהו או בוטנים וכו", אלא שוקולד מריר עם 70% קקאו. לא חשוב היצרן, אבל תוצרת חוץ לרוב יותר טעים (גם יותר יקר!)

בקשר לקורנפלקס-אני "פריקית" של קורנפלקסים יש לי בבית מלא מלא סוגים ומגוון,אבל סתם בשביל העיניין כדי לדעת מאיש מקצוע כמוך-איזה קורנפלקס כדאי לאכול אחרי אימון? יש איזה משהו ספציפי שאתה ממליץ לי עליו? עם הרבה פחמימות או דברים אחרים..
    ===אני רוצה להבהיר שבד"כ אני לא ממליץ, ואפילו מתנגד לאכילת קורנפלקס כלשהו על ידי המעוניינים לרזות, וזה בין היתר בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה במיוחד וגם תוספות כולל סוכר.
    למזלך, (או לא, תלוי את מי שואלים) המטרה שלך הפוכה. יש כל כך הרבה סוגי קורנפלקס שגם אני כבר לא מתמצא בשמות, אבל כעיקרון העדיפי את זה עם הכי מעט תוספות ואחוז שומן. יש לקרוא את הכתוב באריזה

שוב תודה..מעריכה מאוד את עבודתך
    ==כיף לשמוע, אשמח להמשיך ליעץ לך וגם לקבל עדכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה (:

(:
    10/09/2009

תודה על התשובות...

בקשר לשקילה פעם בשבוע-באיזה שלב של היום הכי טוב יהיה לי להישקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבוקר לפני ארוחה ואחרי השרותים

אהרון
    10/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו