טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי אחרי אימון מומלץ לפי מה שהבנתי לאכול ישר פחמימה לדוגמא פרי ישר בדקות שלאחר אימון כדי למנוע פירוק שריר ולהכניס סוכר לגוף. שאלתי היא-מקום האימון הוא מס' דקות מהבית שלי ולכן תוך 5 דק' אני כבר בבית,אם אני ישר יאכל את הארוחה שלאחר אימון שכוללת ביצים\טונה,גבינות,לחם ויכניס את כמות החלבון והפחמימה הגדולים זה בסדר? או שצריך בהדרגה קודם לאכול רק פחמימה (פרי) או נגיד יוגורט+גרנולה ורק כעבור 45 דק' בערך לאכול את הארוחה "הגדולה" שציינתי... אשמח לפירוט והסבר,תודה מראש ושתהיה שנה טובה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
במצב שאת מתארת אפשר להסתפק בארוחה הגדולה, אבל גם בה המנה הפחמימתית צריכה להיות דומיננטית. אין המלצה "רשמית" אבל היחס הנהוג הוא 1:3-4 לטובת הפחמימות (מורכבות ולא מלוטשות). לגבי מפתחי גוף מקצועים - בודיבילדרס (אני מתייחס רק לאוכל נורמלי ולא לאבקות, משקאות ותוספים למיניהם), ממליצים, לא לפסוח על האכילת המנה בעלת האינדקס הגליקמי הגבוה של הדקות הראשונות וזה ההסבר: בתום האימון, בעיקר אם הוא כולל גם אירובי בעצימות גבוהה, מאגרי הגליקוגן ריקים או מדוללים, דבר שהגוף איננו "אוהב". הוא שואף למלא את "המחסן" כמה שיותר מהר על די פירוק השומן אבל גם השריר שיותר זמין. כדי לבלום את התהליך (לא ניתן למנוע לחלוטין), צריך לספק באופן מיידי פחמימה שמתעכלת ונטמעת מהר במחזור הדם בצורה של גלוקוז שבשלב הבא הופך לגליקוגן. יהיה מי שיגיד שצריך להוסיף גם חלבון אבל אני שייך לאסכולה הדוגלת באכילת פחמימה בלבד (בעלת אי"ג גבוה) בשלב הזה. הטעון הוא שהחלבון מוריד את אי"ג של אותה "מיני ארוחה" ובזה מעקבת את תהליך החידוש הראשוני וחלקי של הגליקוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איזה פחמימה היית ממליץ לי לאכול שנטמעת מהר בגוף ומסייעת לו? אם אפשר אפשרויות כדי שאני יוכל לגוון כל פעם... ===תמרים, אבטיח, תפו"א מבושל היטב, קורנפלקס, בגט צרפתי
ועוד שאלה בקשר לזה-במידה ואני יאכל את הארוחה הגדולה כמו שתיארתי עדיין זה בסדר ויחסום את פירוק השריר וריקון מאגרי הגליקוגן? ===בתנאי שיש בה מספיק פחמימות וכמה שפחות שומן. כתבתי קודם את היחס המומלץ בין פחמימות לחלבונים. באחד מהפורומים השכנים קראתי הנחיה מאוד לא נכונה על אכילת ארוחה חלבונית בעיקרה. המשיב לא מודע או לא לוקח בחשבון את הזמן הממושך למדי של פירוק, עיכול והטמעת החלבון. חומצות האמינו שמתקבלות מפירוק החלבון מיועדות לבנית השריר בתהליך איטי ולא להשלמה מהירה של עתודות הגליקוגן. בכל מקרה, יכולת הטמעת חומצות האמינו מוגבלת לכמות קטנה כל פעם, ששונה מאדם לאדם כתלות במספר גורמים. מסיבה זו מפתחי הגוף המקצוענים שמקפידים על שיטה "מדעית" אוכלים\שותים כמויות יחסית קטנות של חלבון כל 90-120 דקות אחרי האימון.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד