תחילת הריון ותזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחילת הריון ותזונה
    עדן
    17/09/2009

שלום, חזרתי מחופשה של חודש בארצות הברית וגיליתי שאני בהריון (כנראה בשבוע רביעי). בשוטטות בפורומים גיליתי אינפורמציה מדאיגה ואשמח לשמוע את דעתכם. במהלך החופשה- לא ידעתי שאני בהריון ולא היה בידי הידע ואכלתי מגוון מאכלים שכעת הבנתי שיכולים להזיק מאוד: אכלתי סושי עם טונה לא מבושלת, אכלתי מוסים שונים ואכלתי גם טונה- בצורות שונות וכן כמה ביסים מסטייק(הכמויות אותן אכלתי הינן קטנות יחסית). אני מרגישה טוב, אין לי תופעות כאלה ואחרות אך אני מודאגת מאוד נוכח הדברים שקראתי . האם יש מקום לדאגה?

מודה לתשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון ותזונה

הוספת תגובה

• תגובה מוגזמת (בלשון עדינה)

אהרון
    17/09/2009

החרדה שלך עלולה להזיק יותר מה"פשעים" התזונתיים שביצעת. צריך לקחת הכול בפרופורציה.
    אני מאחל לך שהבעיות היחידות שיהיו לך בהריון יהיו אלה שנגרמו בגלל התזונה בשבועות האחרונים, כלומר כלום.
    תזונה בריאה היא חשובה ואפילו הכרחית לשמירה על הבריאות לא רק בהריון שבמהלכו חייבים הקפדת יתר אבל במה שאכלת איכותית וכמותית אינני מבחין במשהו שמהווה סכנה מוחשית למהלך ההריון. אמנם צריך להמנע (לא רק בהריון) מאכילת דג לא מבושל וגם להפחית בטונה בגלל הכספית (עד פעמיים בשבוע). כמו כן, למרות הערך התזונתי הרב (שעולה על הטונה המשומרת) יש להגביל גם אכילת סלמון מאותה סיבה. עוד יותר חשובה היא הגבלת הקפה וכל מה שמכיל קפאין למינימום.
    גם הסטייקים שאכלת לא יזיקו לך, אם להבא תגבילי את אכילתם (ללא שומן) לפעם בשבוע.
    בשר בקר איכותי ורזה לא רק שאינו אסור, בהתאם לגישה של חלק מהתזונאים,, אלא מומלץ פעם בשבוע בזכות ערכן התזונתי הרב.

אני מאחל לך הריון ולידה מוצלחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו