ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    לילי
    17/09/2009

שלום רב! אני בת 40. יש לי בעיה בברזל. בבדיקות החרונות התוצהה היתה -6. נסיתי תוספי ברזל,אבל הם עושים לי בעיה. יש לי סחרחורות ובחילות כל הזמן. שאלה: אזה סוגי מזון אני יכולה לאכול וכמה, מבלי לקחת תוספי ברזל? אזה תוסף ברזל לא עושה אצירות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• תוסף ברזל כן גורם לעצירות

אהרון
    17/09/2009

בהרבה מוצרים מן הצומח יש ברזל בכמות משמעותית, אבל רובו אינו זמין בגלל נוכחות נוגדי ספיגה
    (ANTI NUTRITIONAL) כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסלית.
    המקור הכי עשיר וזמין של ברזל וגם יתר המרכיבים החיוניים להמוגלובין הוא כבד (בקר, הודו, עוף).
    מומלץ לאכול פעמיים בשבוע, אבל לא יותר בגלל, הכולסטרול. כמו כן,כמות משמעותית של ברזל זמין נמצא בבשר בקר (בחרי את החלקים הרזים) וגם בהודו, בעיקר בבשר האדום. בעוף הכמות קטנה יותר (בחזה יש מעט מאוד). אם את אוכלת דג, גם שם יש, בעיקר בדגי ים ועוד יותר בפירות ים
    (למי שאינו שומר כשרות) . החלמון של הביצה מכיל גם כן ברזל זמין אבל גם הרבה כולסטרול, לכן אכלי לא יותר מאחד ביום.
    מוצרי החלב אינם מקור מועדף מאחר שהברזל שבהם נקלט פחות בגלל התחרות עם הריכוז הגדול של סידן.
    אכילת בשר\דגים לפחות פעם ביום עשויה לפתור את החוסר בברזל. לאכול תמיד עם הרבה ירקות טריים עשירים בוויטמין C, בעיקר פילפל אדום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו