טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב! אני בת 40. יש לי בעיה בברזל. בבדיקות החרונות התוצהה היתה -6. נסיתי תוספי ברזל,אבל הם עושים לי בעיה. יש לי סחרחורות ובחילות כל הזמן. שאלה: אזה סוגי מזון אני יכולה לאכול וכמה, מבלי לקחת תוספי ברזל? אזה תוסף ברזל לא עושה אצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהרבה מוצרים מן הצומח יש ברזל בכמות משמעותית, אבל רובו אינו זמין בגלל נוכחות נוגדי ספיגה (ANTI NUTRITIONAL) כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסלית. המקור הכי עשיר וזמין של ברזל וגם יתר המרכיבים החיוניים להמוגלובין הוא כבד (בקר, הודו, עוף). מומלץ לאכול פעמיים בשבוע, אבל לא יותר בגלל, הכולסטרול. כמו כן,כמות משמעותית של ברזל זמין נמצא בבשר בקר (בחרי את החלקים הרזים) וגם בהודו, בעיקר בבשר האדום. בעוף הכמות קטנה יותר (בחזה יש מעט מאוד). אם את אוכלת דג, גם שם יש, בעיקר בדגי ים ועוד יותר בפירות ים (למי שאינו שומר כשרות) . החלמון של הביצה מכיל גם כן ברזל זמין אבל גם הרבה כולסטרול, לכן אכלי לא יותר מאחד ביום. מוצרי החלב אינם מקור מועדף מאחר שהברזל שבהם נקלט פחות בגלל התחרות עם הריכוז הגדול של סידן. אכילת בשר\דגים לפחות פעם ביום עשויה לפתור את החוסר בברזל. לאכול תמיד עם הרבה ירקות טריים עשירים בוויטמין C, בעיקר פילפל אדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים