פעילות גופנית ועליה/עצירה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית ועליה/עצירה במשקל
    מודאגת
    19/09/2009

שלום למומחים,

לאחר כמה שנים של אפס פעילות בגלל כאבי פיברומיאלגיה קשים, אני לאט לאט מנסה (בד בבד עם השינוי בתזונה שלי) לעשות פעילות. הפעילות היא בעיקר הליכה, ואפילו הפתעתי את עצמי והצלחתי ללכת מרחקים לא קטנים (בהתחשב בכך שפעם הליכה של חמש דקות הייתה גומרת אותי ליומיים). העניין שמטריד אותי מאוד הוא שבשבועות שאני יותר מקפידה על פעילות הירידה במשקל שלי נעצרת וקרה שגם עליתי אפילו חצי קילו! בשבועות שאני מרגישה פחות טוב ויושבת בבית, אני פתאום יורדת יפה. אני מאוד מבולבלת ולא מבינה מה קורה איתי. האם אני צריכה לדאוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

מודאגת
    23/09/2009

לפני שאני נעלמת בעמודים הבאים :) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

אהרון
    23/09/2009

השמנה והרזיה איננה פונקציה של פ"ג ולא של אוכל כאשר מתייחסים לכל אחד בנפרד. הוספה והורדת משקל נקבעות על ידי מאזן אנרגיה, כלומר ההפרש בין הכנסה להוצאת קלוריות (אנרגיה).
    כאשר את פעילה גופנית, יכול להיות שאת אוכלת יותר מאשר בתקופה שאת לא פעילה, כך שההכנסה מקזזת את שריפת הקלוריות ואפילו עולה עליה. ישנה אפשרות נוספת: אצל חלק מן האנשים, בעיקר אלה שלא עוסקים בפעילות גופנית שותפת כאורח חיים, יש נטיה לצבירת נוזלים
    בתקופה הפעילה (גם בגלל ששותים יותר) שמשתחררים בזמן ה"בטלה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עירית

ליטל סמואל-לוי
    24/09/2009

זה נהדר שאת מתאמצת לשלב את הפעילות הגופנית שאת מסוגלת לעשות במסגרת תהליך ההרזייה. הפעילות הגופנית / ההליכה במקרה שלך, תורמת לשיפור סיבולת לב-ריאה (אם מעלים דופק במידה נכונה), לאיזון רמות הסוכר, העלאת האנדורפינים (מצב רוח), חיטוב הגוף וגם שורפת קלוריות יותר ממצב של מנוחה. מחקרים מראים שהתרומה של פעילות גופנית בתהליך ההרזייה הוא בעיקר בנושא של שמירה על התוצאות לטווח הארוך ופחות בתהליך ההרזייה עצמו , שכן אדם ממוצע שהולך שעה בקצב מתון שורף בין 250-350 קק"ל.
    שימי לב, האם בשבועות שאת מרגישה טוב יותר ועושה פעילות - האם את גם אוכלת קצת יותר? האם בשבועות שאת מרגישה פחות טוב יתכן שאת גם אוכלת פחות? לכך יכולה להיות השפעה. בכל מקרה עדיף שתעשי פעילות ותרגישי טוב, ואין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו