טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאחר כמה שנים של אפס פעילות בגלל כאבי פיברומיאלגיה קשים, אני לאט לאט מנסה (בד בבד עם השינוי בתזונה שלי) לעשות פעילות. הפעילות היא בעיקר הליכה, ואפילו הפתעתי את עצמי והצלחתי ללכת מרחקים לא קטנים (בהתחשב בכך שפעם הליכה של חמש דקות הייתה גומרת אותי ליומיים). העניין שמטריד אותי מאוד הוא שבשבועות שאני יותר מקפידה על פעילות הירידה במשקל שלי נעצרת וקרה שגם עליתי אפילו חצי קילו! בשבועות שאני מרגישה פחות טוב ויושבת בבית, אני פתאום יורדת יפה. אני מאוד מבולבלת ולא מבינה מה קורה איתי. האם אני צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
השמנה והרזיה איננה פונקציה של פ"ג ולא של אוכל כאשר מתייחסים לכל אחד בנפרד. הוספה והורדת משקל נקבעות על ידי מאזן אנרגיה, כלומר ההפרש בין הכנסה להוצאת קלוריות (אנרגיה). כאשר את פעילה גופנית, יכול להיות שאת אוכלת יותר מאשר בתקופה שאת לא פעילה, כך שההכנסה מקזזת את שריפת הקלוריות ואפילו עולה עליה. ישנה אפשרות נוספת: אצל חלק מן האנשים, בעיקר אלה שלא עוסקים בפעילות גופנית שותפת כאורח חיים, יש נטיה לצבירת נוזלים בתקופה הפעילה (גם בגלל ששותים יותר) שמשתחררים בזמן ה"בטלה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זה נהדר שאת מתאמצת לשלב את הפעילות הגופנית שאת מסוגלת לעשות במסגרת תהליך ההרזייה. הפעילות הגופנית / ההליכה במקרה שלך, תורמת לשיפור סיבולת לב-ריאה (אם מעלים דופק במידה נכונה), לאיזון רמות הסוכר, העלאת האנדורפינים (מצב רוח), חיטוב הגוף וגם שורפת קלוריות יותר ממצב של מנוחה. מחקרים מראים שהתרומה של פעילות גופנית בתהליך ההרזייה הוא בעיקר בנושא של שמירה על התוצאות לטווח הארוך ופחות בתהליך ההרזייה עצמו , שכן אדם ממוצע שהולך שעה בקצב מתון שורף בין 250-350 קק"ל. שימי לב, האם בשבועות שאת מרגישה טוב יותר ועושה פעילות - האם את גם אוכלת קצת יותר? האם בשבועות שאת מרגישה פחות טוב יתכן שאת גם אוכלת פחות? לכך יכולה להיות השפעה. בכל מקרה עדיף שתעשי פעילות ותרגישי טוב, ואין מה לדאוג.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים