טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 17 וחצי הגובה שלי הוא 1.58 והמשקל כרגע הוא 48.8 בחודש וחצי האחרונים הייתי בדיאטה שאפשר לומר שעשיתי לעצמי, בהתחלה אכלתי 900 קלוריות ביום. ככה ירדתי ל600 קלוריות ליום בשבועות האחרונים בחודש האחרון התחלתי לעשות גם אירובי פעמיים בשבוע. לאט לאט באמת ירדתי יפה ותוך החודש וחצי האלה הורדתי 6 קילו... עכשיו אני מאוד מפחדת להעלות אותם בחזרה, אני לא יודעת איך לשמור על המשקל שלי במיוחד שאני מפחדת שהגוף שלי התרגל לצריכה של 600 קלוריות ביום במקום 1200 כמו אצל כל בן אדם רגיל ואז אני מפחדת להתחיל לאכול רגיל כמו שהייתי רגילה לפני הדיאטה כדי לא לעלות את כל מה שהורדתי בבקשה אני צריכה עזרה דחוף כי אני לא רוצה לרדת עוד אבל גם מפחדת לעלות את הכל חזרה... התור שלי לדיאטנית רק בעוד חודש ואני לא יכולה לחכות אני צריכה לדעת מה לעשות תודה מראש, נירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חבל שלא ירדת בדרך הבריאה בלי פגיעה משמעותית בקצב חילוף החומרים ואיבוד מסת שריר. את צריכה להעלות בהדרגה את הערך הקלורי של התפריט, כ-100 קק"ל לשבוע, אבל לפי תוצאות השקילה השבועית תוכלי להתאים את גודל התוספת. כשתגיעי ל900 קק"ל הגבירי באופן מדורג גם את הפעילות האירובית והוסיפי גם פעילות אנאירובית. ייתכן שבכל זאת לא תשארי במשקל הנוכחי ותתיצבי קצת מעל 50. אחרי שהקצב המטבולי ישתפר, מומלץ להמשיך בפ"ג עם תפריט מאוזן של 1400 קק"ל, רמה שאליה תגיעי כפי שהסברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזאת אומרת "אבל לפי תוצאות השקילה השבועית תוכלי להתאים את גודל התוספת"? כלומר אם אני אראה שככל שכל שבוע אני מעלה את התפריט היומי שלי ב100 קלוריות ואני עולה במשקל אחרי הבדיקה אז זה בסדר? לא הבנתי כלכך למה התכוונת. בכל אופן יש לך אוליי איזה תפריט שאתה ממליץ עליו עד שאני אגיע לצריכה של ה900 קלוריות?
שאם השקילה השבועית מראה שאת ממשיכה לרזות (דבר שאינך רוצה), אפשר להגדיל את התוספת. לעומת זאת, אם את רואה שאחרי תוספת שבועית של 100 קק"ל במשך כמה שבועות, את עולה במידה שאינך מעוניינת, צריך לעצור את התוספת השבועית לכמה זמן תוך מעקב אחרי המשקל ואחר כך להמשיך בצעדים קטנים יותר. את צריכה להוסיף 100 קק"ל לתפריט הנוכחי שלך בהנחה שהוא מאוזן, אחר כך עוד 100 וכו". יכול להיות שתזונאית שלך תציע לך כבר תפריט עשיר באופן משמעותי, אבל אני חושש שבמקרה הזה תשמיני.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד