טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. אני בת 16, גובהי 1.68 ואני שוקלת כעת 57+- לאחר ירידה של כ8 קילו. אני אוכלת תפריט מאוזן שכולל כ1000 קל' ביום. בתפריט, ארוחת הצהריים היא הארוחה הגדולה, והיא כוללת לפחות כוס פחמימות (אורז, פסטה, כוסמת, קוסקוס וכו'..) וכן מנה סבירה של חלבונים (חצי חזה עוף בתנור או מטוגן על מחבט טפלון ללא שמן, דגים, עוף מבושל וכו'). אני אוכלת לפחות 3 מנות פירות ביום בין הארוחות, וגם משלבת עוד מנות פירות או ירקות בארוחות. גודל ארוחת הבוקר והערב משתנה בהתאם לריחוקן בשעות מארוחת הצהריים, אך יחסית אין בניהן הבדל גדול. לארוחת הבוקר\ ערב אני אוכלת ממגוון כמו: מנת ברנפלקס עם יוגורט, לחם עם קוטג', סלמון מעושן, חביתה, ביצה קשה, טונה וכו'. בקיץ התאמנתי כל יום, אך כעת לוח הזמנים לא מאפשר זאת והאימונים שלי כוללים פעם- פעמיים בשבוע שיעורי ריקוד של שעה ורבע כל אחד, אימון של 20 דק' על אופני כושר בבית כמה פעמים בשבוע וכשמזדמן- הליכות של כשעה לפחות. רציתי חוות דעת אם דרך התזונה והכושר שלי נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התפריט שתיארת הוא די טוב, כמובן שצריכה לבוא תוספת קלורית. כדי לעשות זאת מבלי לפגוע בהישגייך, עלייך לעלות בהדרגה בכמות הקלוריות, תוך כדי מעקב על המשקל.
דרך טובה לעשות זאת היא להוסיף כ-100 קלוריות בכל כמה ימים (נניח שבוע) ולהשקל, כדי לוודא שאינך יורדת, אך גם אינך עולה במשקל. שמירה על פלוס מינוס 1 ק"ג זה סביר. את צריכה להגיע לכ- 1600 קלוריות, אולי קצת יותר.
חשוב להמשיך בפעילות גופנית יומיומית. גם אם מדובר ב- 20 דקות בלבד זה טוב. חלק מהימים האימון יהיה ארוך יותר ובחלקם קצר יותר, העיקר ההתמדה.
שנה טובה, מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל, תודה רבה! האם הוספת הקלוריות הכרחית?! התפריט שלי מספק אותי ואני מאוד פוחדת כי הוספת הקלוריות תביא לעלייה במשקל. האם באמת רק 20 דק' של כושר ביום יתרמו?!
לאחר עצתך בדקתי ושמתי לב כי למרות התפריט של 1000 קל' איני ממשיכה לרדת במשקל. היתכן כי הוספת הקלוריות תביא באמת להשמנה?! עוד בעיה שמטרידה אותי- כחודש לאחר שהתחלתי עם הדיאטה (לפני כחודשיים) המחזור שלי הקים לי כמעט בשבוע ומאז עד היום לא קיבלתי שוב. יתכן שזה קשור לתזונה?!
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מאמנת ומייעצת להבנה והובלת האדם, התאמה מקצועית וזוגית.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה המשלבת מספר שיטות בהתאמה אישית.
ליאת יוגב הנה מרצה מייעצת ומלמדת.
תחום הייעוץ הינו בכל תחומי החיים , זוגיות מתי ? הת... קרא עוד