עזרה בקביעת תפריט יומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בקביעת תפריט יומי
    יקי שבו
    07/10/2009

שלום לכולם,
    אשמח לקבל יד מכוונת ועזרה לשאלתי.

הנני בן 28.5 ושוקל 65 ק"ג, גובהי 172 ס"מ.

אני מתאמן באופן סדיר 3 פעמים בשבוע, משקולות שעה ורבע ו- 20-30 דק ריצה 10.5 קמ"ש + שיפוע 1.5.

אני שומר על עצמי מלאכול דברים לא בריאים ושותה מים וסודה, אך אינני שומר על תפריט מסודר.

כמובן שאני רואה תוצאות מהאימונים אך מפריע לי שאינני מצליח להוריד את אחוז השומן בגוף.
    כאשר אני עומד אני רואה את הקוביות בבטן אך שאני יושב ישנם כפלים בבטן שמפריעים לי.
    עכשיו השאלה,
    איך אפשר להוריד את הכפלים?? בחדר כושר (מאולתר בעבודה) המליצו לי על תפריט חלבונים.

האם מישהו יכול לעזור, אני ממש רוצה להוריד את הכפלים האלה למינימום.

תודה מראש

יקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקביעת תפריט יומי

הוספת תגובה

• כפלים בבטן

אהרון רזון
    07/10/2009

מורידים על ידי הורדת אחוז השומן (אין הרזיה נקודתית על ידי תירגול או תזונה).
    להורדת אחוז השומן יש להגביר את הפעילות האירובית ל5 פעמים בשבוע 45 דקות בעצימות בינונית-גבוהה.
    (אפשר לצמצם את אימוני הכוח ל35-45 דקות).
    תפריט יומי עתיר חלבון טבעי (לא יותר מדי) ומופחת פחמימות (לא פחות מ45%) אמור לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יקי שבו
    08/10/2009

היכן אוכל למצוא תפריט תזונה מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשת תמצא שפע של תפריטים

אהרון רזון
    08/10/2009

אבל תפריט צריך להיות מותאם אישית. אני יכול לתת לך תפריט (דוגמה בלבד) מתאים לספורטאים
    עם הנתונים שלך:

בוקר: 2 פרוסות לחם חיטה מלאה, חצי גביע גבינה 3%, ביצה וירקות.

ביניים: יוגורט 3% ופרי.

צהריים: 200 גרם בקר עם כוס פסטה מלאה וסלט ירקות עם כף שמן זית.

שעה וחצי לפני האימון: פרוסת לחם מלא עם חומוס.

סמוך לאימון: בננה, 2 כוסות מים.

כמה דקות אחרי האימון: 5 תמרים

ערב (עד שעה אחרי האימון): 2 פרוסות לחם חיטה מלאה, קופסת סרדינים, סלט ירקות עם 2 כפות אבוקדו.

לילה: יוגורט טבעי 3% עם 2–3 אגוזי מלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

יקי שבו
    09/10/2009

לצערי אינני יכול להתאמן אירובי 5 פעמיםבשבוע,
    שאלתי היא, אם אתאמן 3 פעמים כפי שאני עושה היום ואגדיל את זמן האימון האירובי בכדילהשלים את הפערים של המלצתך להתאמן 5 פעמים.
    האם יהיה לזה אותו אפקט? ואם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם כך זה בסדר, אבל

אהרון רזון
    09/10/2009

שריפה מוגברת של קלוריות (לא כמו בזמן הפעילות) ממשיכה גם אחרי תום הפעילות האירובית בעצימות בינונית -גבוהה. תאורטי, סה"כ השבועי של קלוריות נשרפות בזמן הפעילות נטו תלוי רק במשך ועצימות הפעילות באותו פרק זמן באופן גלובלי, אבל ככל שיש יותר ימים עם פעילות אפקטיבית, יהיו גם יותר ימים עם שריפה מוגברת אחרי הפעילות, כך שבחישוב שבועי שורפים יותר.
    אגב, פ"ג לא חייבת להתבצע רק בחד"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו