טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי.יש לי שאלה:אם אני אוכל לחם אחיד(שאין בו הרבה סיבים תזונתיים) ויחד איתו אוכל זרעי פשתן טחונים שיש בהם סיבים תזונתיים בשפע אז זה דומה לאכילת לחם מלא ונחשב פחמימה מורכבת יותר?
ועוד משהו קטן:כמה זמן זרעי פשתן טחונים נשמרים טוב במקפיא?אני טוחן כוס בד"כ וכל פעם לוקח קצת ומוסיף ליוגורט ולכל מיני דברים.אגב זה משנה אם טוחנים במטחנה ידנית עם מין אבנים כאלה או במוחנה חשמלית עם סכינים ממתכת?שמעתי שהמתכת לא מטיבה עם זרעי הפשתן...
ודבר באמת אחרון שנזכרתי עכשיו.מה נחשב לפחמימות מלאות ומה נחשב לפחמימות מורכבות? זה קצת מבלבל אז פשוט תקנו אותי אם אני טועה.אני הבנתי שמורכבות זה כל פחמימה שהיא לא מתוקה(כולל לחם לבן אורז לבן פסטה רגילה וכו') ומלאות זה רק אורז מלא לחם מלא וכו'.או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם מבלבל את השכל...
מקווה שלא סיבכתי יותר מדי.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. הסגולה של הלחם המלא היא לא רק הסיבים אלא גם המינרלים והוויטמינים. רוב אלה נמצאים בקליפת הדגן שאינה נמצאת בלחם רגיל. אמנם בזרעי פשתן יש הרבה סיבים אבל לא נהוג לאכול הרבה מן המוצר הזה, כך שהתרומה היומית של סיבים איננה משמעותית. עם או ובלי זרעי פשתן, מומלץ לאכול לחם רק מלא.
2. מומלץ לאכול מיד אחרי הטחינה ולא להקפיא. אם אין בריריה, להקפיא לזמן קצר ככול הניתן. לגבי המתכת זה נכון אבל לא קריטי. אם אוכלים מיד, זה לא משמעותי.
3. הבנת טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קראתי שחומצת האמינו טריפטופן היא מייצרת את הסרוטונין והמלטונין בגוף ומכיוון שיש לי קצת בעיות בשינה חשבתי אולי זה יכול לעזור לאכול מאכלים עם טריפטופן או אם אפשר ומומלץ לקנות אותה בתור תוסף תזונה?אז באיזה מאכלים יש בעיקר טריפטופן ובאיזה יש ויטמין B6 שאמור לעזור לקליטתה בגוף?(ומה לגבי תוסף תזונה?כדאי?)
שוב תודה( ואגב,אחלה פורום...)
אין צורך בשום תוסף עם רכיבים אלה. אין כמו מזון טבעי, מה עוד שתוסף המכיל טריפטופן עלול להיות בעיתי. אם אני לא טועה, עד לפני כמה שנים , אחד ממוצרים אלה (טריפטופן) היה אסור לשיווק בישראל עקב הרעלה המונית בארה"ב במאה הקודמת. באופן כללי, מי שתזונתו מאוזנת ומגוונת לא צריך לקחת תוספים אלא במקרה של חסרים קיצוניים וע"פ המלצת רופא. טריפטופן ====== קמח סויה מופחת שומן, אבקת חלב, שמרים יבשים,גבינות קשות, כבד, בקר, הודו, הרינג, טונה, נבט חיטה ועוד. פירידוקסין ======= קורנפלקס, כבד, שמרים, פופקורן,נבט חיטה, בננה, טופו ועוד.
פעילות גופנית תורמת רבות לייצור סרוטונין ועוזרת להרדמות מהירה ושינה בריאה. זהירות, אם קרובה מדי לשעת השינה ההשפעה הפוכה!
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים