מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספרטייםקורין11/10/2009
שלום...
קראתי דברים מזעזעים אל אספרטיים - פוגע בזיכרון, באינטיליגנציה, מסרטן ועוד...
האם זה נכון?
אני שותה הרבה קולה זירו - האם זה פוגע בי איכשהו?
ושמתי לב שגם ביוגורטים הנחשבים בריאים - 0% , יש אספרטיים...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרין
ד''ר רוני חרמון12/10/2009אכן אספרטיים הוא חומר לא בריא במיוחד אבל מזיק רק בכמויות מאוד גדולות ושימוש במשך שנים רבות יש לא לעבור את מיגבלות הכמות לפית הוראות יצרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאספרטיים משך...
קורין13/10/2009תודה על התשובה...
ועוד דבר אחד -
איך אני יודעת מה נחשב לכמות גדולה.?
אם אני שותה נגיד חצי בקבוק חצי ליטר של קולה זירו ביום - זה יותר מדי?
ומה בקשר לסוכרלוז? גם לו יש השפעות רעות אם משתמשים לאורך תקופה ממושכת?
(כל בוקר אני שמה כפית סוכרלוז בקפה...)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך/ם חשובה לי!
קורין16/10/2009מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה!
קורין18/10/2009יחס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קוי
ד''ר רוני חרמון21/10/2009בדרך כלל יש אזהרת יצרן אבל חצי בקבוק ליום זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוי
ד``ר נסטור ליפובצקי18/10/2009שלום,
אין עדויות על נזק של אספרטיים או סוכרלוז. המלצתי לגוון בצריכה שלהם ולא להגזים יותר בגלל מה שאנחנו לא יודעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן או לא? תלוי את מי שואלים
אהרון רזון19/10/2009לצד מחקרים שלא פוסלים את השימוש במוצר, ישנם לא מעט המוכיחים את הסכנות הטמונות בו. עובדה שאין עליה וויכוח היא שהמוצר אינו יציב בטמפרטורה מעל 40 מעלות בכלל ובמצב נוזלי בפרט.
המחקרים על אספרטיים נעשו בהיותו במצבו המקורי- אבקה לבנה יבשה ולא בתוך נוזל, שהיא הדרך המקובלת לצריכת אספרטיים. המתנול שמהווה 10% מאספרטיים, נמצא במצב יציב בתרכובת היבשה, אולם בנפרד מהתרכובת כשהוא מתמוסס במים הוא הופך לרעל מזיק לגוף
העובדות הבאות הגיעו ממדענים אשר בדקו את האספרטיים ללא כל אינטרס כלכלי ממכירת המוצר :
1. אנשים רגישים למתנול (אלכוהול המופק מעץ) יותר מחיות המעבדה עליהם הוא נוסה.
2. במחקר שנערך ב-Utah State University על אספרטיים, נמצא חוסר-איזון בתפקודי המוח של חיות-מעבדה. המחקר נערך בעיקר עקב תלונות רבות שהגיעו מצרכנים.
3. לפי מחקר של ד"ר גרוס, הממונה מטעם המנהל למזון ותרופות (FDA) על רעילותם של מוצרים, נראה שישנו לפחות מחקר אחד המראה חד-משמעית שאספרטיים יכול להמריץ את התפתחות סרטן המוח בחיות מעבדה. עליי לחזור ולציין שבני אדם רגישים יותר לאספרטיים מאשר חיות מעבדה.
4. המכון הלאומי לחקר סרטן באמריקה מדווח שמקרי הסרטן הממאיר במוח נמצאים בעלייה. האישור למכירת אספרטיים כתוסף מזון ניתן ביולי 1983. מאז אותו תאריך נמדדת עליה במספר הגידולים במוח. לפני 1983 סרטן המוח לא היה כל כך מוכר, היום הדברים שונים.
5. במכון לטכנולוגיה במדינת Massachusetts , ארה"ב, שבו היו מעורבים 80 משתתפים במחקר, הוכח שעוויתות ופרכוס קשורים לשימוש ארוך באספרטיים.
6. ד"ר רלף וולטון, ראש מחלקת הפסיכיאטרייה בבית החולים ג'ימס-טאון במדינת ניו-יורק ועוד שני קולגות שלו הפסיקו את המחקר שהם ערכו על אספרטיים לאחר 20 יום בלבד, מסיבה אתית. הריאקציה מאספרטיים אצל אנשים שסבלו מדיכאון הייתה מאד חמורה. אדם הסובל מדיכאון יחמיר את מצבו אם ישתמש באספרטיים. מעניין כמה אנשים וילדים התחילו להשתמש בפרוזק (Prozac),ריטלין ותרופות אחרות לדיכאון עקב שימוש באספרטיים – תוסף תזונה?
7. ב-11 מתוך 25 מחקרים שבוצעו על אספרטיים נמצאו בעיות בטיחות, מהם החוקרים התעלמו משום שיצאו מנקודת הנחה שהמוצר בטוח לשימוש לפי ממצאי המנהל למזון ותרופות. בשמונה מחקרים אחרים נמצא קשר ישיר בין אספרטיים ובעיות תפקודיות.
8. בשנת 1989 המרכז למניעת מחלות (Center of Disease Control) חשף את המחקר שבו היו מעורבים 231 אנשים שסבלו מתופעות לוואי עקב השימוש באספרטיים. מספר הסימפטומים שחזרו על עצמם פעם אחר פעם היו; כאבי ראש, סחרחורות וחוסר איזון, שינויי מצב רוח, הקאות ובחילות, כאבי בטן והתכווצות שרירים, בעיות ראיה, שלשולים, זעזועים, איבוד זיכרון, חולשה, פריחה בעור, בעיות שינה ודיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו...
קורין20/10/2009בעקבות מה שכתבת אני מבינה שעלי לחדול לאלתר מלשתות קולה זירו!!!
אך מה בדבר יוגורטים 0% שגם בהם מצוי האספרטיים? האם בהם הכמויות שלו מזעריות (אחרי הכל זה יוגורט ויוגורט אמור להיות בריא?!)
יש לי הסטורייה ארוכת שנים בשתיית קולה על צורותיה השונות...
האם אתה סבור שכבר נגרם לי נזק בעקבות הצריכה?
או שמא אם אפסיק עכשיו לא ייגרם לי שום נזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש ספק, אז אין ספק
אהרון רזון20/10/2009זאת אמירה של טייסים. הפרוש הוא שאם יש ספק לו קטן ביותר שמשהו עלול לסכן את הטיסה, לא צריך לטוס עד הסרתו (של הספק).
כמו בהרבה תרופות, תוספים ומזונות גם במקרה הזה עוד לא נאמרה המילה האחרונה, ואני מתכוון על חומרת הסכנות הטמונות במוצר. יחד עם זאת, דבר אחד בטוח: אספרטיים כמו כל הממתיקים המלאכותיים והכימיקליים האחרים לא נחוץ לגוף ואין לו שום תרומה לבריאות.
באכילתם של הרבה מאוד מזונות ומרכיבים בכמות זו או אחרת יש יתרונות וחסרונות, כלומר המוצר
עוזר למערכת אחת בגוף אבל עלול להזיק לאחרת או להחמיר סימפטום מסויים. אבל, למה לנו לצרוך מוצר שבטוח אינו מביא תועלת אבל יש הסתברות סבירה שמזיק לבריאות. צריך גם לקחת בחשבון
שההשפעה שתלויה בהרבה גורמים כולל כמות, גורמי סיכון אחרים, תזונה כוללת ונתונים אישיים, יכולה לבוא לידי ביטוי רק אחרי שנים או אפילו עשרות שנים של צריכה. במקרה הזה הבעיה אפילו יותר חמורה על ידי הקושי המתעורר בקביעת סיבת החולי.
אדם שבריאותו חשובה לו, לא צריך בכלל לשתות משקאות מהסוג של קולה , ללא קשר לאופן המתקתם. התרגלי לשתות רק מים\סודה ואם את לא דואגת לגיזרה גם מיצים טבעים (במתינות).
אני מעריך שלא נגרם לך נזק בלתי הפיך אלא אם כן שתית כמויות של 2 ל ליום וגם אז לא בטוח,
אבל הגיע הזמן להפסיק . לגבי היוגורט,אכלי רק טבעי 1.5 % ולא מעדן או דייט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! :)
קורין20/10/2009לחיות בריא זה קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)