נכון או לא נכון?...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכון או לא נכון?...
    קורין
    17/10/2009

"נפח המאגר של פחמימות וחלבונים מוגבל ועודף מזון יהפוך לשומן במאגר תאי השומן ולא ישמש מקור לשריפת אנרגיה בהפסקה שבין הארוחות".
    האם המשפט הזה נכון??

אם אני אוכלת למשל סיר שלם של פתיתים, אך בסוף היום נשארתי במאזן קלורי נייטרלי, האם תאי השומן שלי יגדלו? ואני אשמין???

אם אחרי אימון אני אוכלת 40 גרם חלבון, העודף (אם קיים ואם כן איך יודעים) עובר לתאי השומן ואז בעצם השמנתי למרות שהייתי במכון??

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכון או לא נכון?...

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון רזון
    18/10/2009

"נפח המאגר של פחמימות וחלבונים מוגבל ועודף מזון יהפוך לשומן במאגר תאי השומן
    ====נכון

ולא ישמש מקור לשריפת אנרגיה בהפסקה שבין הארוחות".
    ====לא נכון בכל מקרה: אם עושים מספיק פעילות אירובית, גם רקמת השומן מתפרקת לצורך הספקת אנרגיה

אם אני אוכלת למשל סיר שלם של פתיתים, אך בסוף היום נשארתי במאזן קלורי נייטרלי, האם תאי השומן שלי יגדלו? ואני אשמין???
    ====חישוב השמנה\הרזיה לא בהכרח צמוד למאזן קלורי על בסיס יומי אלא מתפרס על מספר ימים.
    במצבים מסויימים, בסוף היום תאי השומן יהיו יותר מלאים או ריקים מאשר בהתחלתו למרות המאזן האפסי אבל אם האיזון נשמר גם בימים הקרובים, הכול מתקזז

אם אחרי אימון אני אוכלת 40 גרם חלבון, העודף (אם קיים ואם כן איך יודעים) עובר לתאי השומן ואז בעצם השמנתי למרות שהייתי במכון??
    ===מה שקובע זה מאזן האנרגיה. אם את אוכלת יותר ממה שאת שורפת, אזי משמינה.
    אגב, אחרי האימון לא אוכלים רק חלבון אלא הרוב פחמימות ביחס 1:4.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת...

קורין
    18/10/2009

מה זה יותר מדי פחמימות בארוחה?

אם אני נגיד אוכלת 2 כוסות פתיתים מבושלים, גם אם סה"כ לא אכלתי הרבה, העודפים עוברים לתאי השומן?
    אז התשובה היא בעצם לאכול קצת חלבונים קצת פחמימות (וקצת שומנים) בכל ארוחה? לא רצוי לאכול ארוחת צהרים גדולה אלא לאכול הרבה ארוחות ובכל ארוחה קצת? (קצת זה לא משביע...)...

וכמה זה "מספיק" פעילות אירובית?
    אני עושה 40 דקות קרוס ו20 דקות הליכה בקצב של 7.5 קמ"ש 3 פעמים בשבוע...
    האם זה מספיק?
    ומה זה יותר מדי אירובי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון רזון
    19/10/2009

מה זה יותר מדי פחמימות בארוחה?
    ===אין מדד ל"יותר מדי". תלוי בנתונים האישיים, מטבוליזם, אורח החיים ופעילות גופנית.
    כעיקרון, בתזונה נכונה, בחישוב יומי החלק של הפחמימות צריך להיות 50-60% מכלל התפריט.
    בשלוש הארוחות העיקריות לצד פחמימות צריך גם חלבון ומעט שומן איכותי

אם אני נגיד אוכלת 2 כוסות פתיתים מבושלים, גם אם סה"כ לא אכלתי הרבה, העודפים עוברים לתאי השומן?
    ====חלק הופך לאנרגיה, חלק מתאחסן בכבד ושרירים בצורת גליקוגן (הקיבולת מוגבלת)
    להפיכה עתידית לאנרגיה (בהתאם לביקוש) והיתרה (אם יש) הופך לשומן.

אז התשובה היא בעצם לאכול קצת חלבונים קצת פחמימות (וקצת שומנים) בכל ארוחה?
    ====נכון ובריא, אבל להשמנה\הרזיה מה שקובע זה סה"כ הקלוריות של הארוחה.
    לא רצוי לאכול ארוחת צהרים גדולה אלא לאכול הרבה ארוחות ובכל ארוחה קצת? (קצת זה לא משביע...)
    ====נכון ובריא, אבל אם את מעוניינת בהרזיה או בשמירה, צריכה לבחור את החלוקה שתגרום
    באופן אופטימלי להרגשת שובע במשך היום במסגרת ההקצבה הקלורית היומית.

וכמה זה "מספיק" פעילות אירובית?
    אני עושה 40 דקות קרוס ו20 דקות הליכה בקצב של 7.5 קמ"ש 3 פעמים בשבוע...
    האם זה מספיק?
    ====אני לא יודע את היעד וההיקף הקלורי של התזונה היומת שלך אבל זה נראה לי המינימום.
    רצוי להגדיל את מספר ימי הפעילות אם את רוצה להעצים את קצב ההרזיה. גם אם לא, עדיף לאכול יותר ולשרוף יותר בפעילות.

ומה זה יותר מדי אירובי?
    ===הכול יחסי. תלוי בכושר, תזונה והרגשה אישית. בד"כ הגוף שלך יאותת כשזה יותר מדי
    ואת צריכה להקשיב לו. כל יום במתכונת שלך, אינו יותר מדי, אפשר אפילו להוסיף עם שיפור הכושר
    ואם יש צורך בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו