טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
כדי לגוון במאכלים הבריאים, החלטתי להוסיף לברנלקס עם החלב גם 3 כפיות שיבולת שועל. כמה קלוריות יש בכפית שיבולת שועל? האם כדאי לעשות שילוב זה, או שמא יש מאכלים של שיבולת שועל בריאים יותר ובפחות קלוריות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בערך 15 קק"ל לכפית. אפשר לוותר על ברנפלקס (מוצר מתועש, מכיל סוכר וכימיקליים שלא מיטבים עם הבריאות) ולאכול 3-4 כפות של שיבולת שועל ו\או סובין שיבולת שועל. דייסה מבושלת עם חלב - יופי של מנה משביעה ומזינה. בתיאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני בהחלט יאמץ את שיבולת השועל עם חלב כדייסה, אך מעניין אותי נושא הברנפלקס. כתוב על האריזה שזה ללא סוכר ויש בו 65 קלוריות ל30 גרם. יש בו ממתיקים מלאכותיים? ואם הוא לא מומלץ , איזה סוג של קורנפלקס אפשר במקום ?
על פלקסים למיניהם כי אני לא מחשיב אותם למזון על טהרת הבריאות. בכל מקרה זה מוצר מתועש ואפילו אם כתוב שלא מכיל סוכר, בטח שמכיל תוספות אחרות (קראי טוב על הקופסה) ) שלא מוסיפות לבריאות, אבל עדיין זה לא רעל, אפשר לאכול מדי פעם במתינות. את רק צריכה להיות מודעת שלקורנפלקס יש אינדקס ועומס גליקמי גבוהים במיוחד. אני רק לא מבין למה את חייבת קורנפלקס. מה רע למשל בדייסת סולת מלאה או אורז מלא עם חלב (כמובן שצריך לבשל) או (סובין) שיבולת שועל? תחליף טוב לקורנפלקס הוא גם קלח תירס חלבי מבושל.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים