"דיאטה" לילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "דיאטה" לילדה בת 5
    עינב
    02/11/2009

אני אמא לילדה עוד מעט בת 5, והייתי רוצה בבקשה לדעת איך לעזור לה לרדת במשקל.
    הילדה לא "מוגדרת" שמנה, אך היא נראית "בריאה" יותר בהשוואה לבנות גילה.
    העשרנו את התפריט היומי בירקות והורדנו את כמות הממתקים... מה עוד נוכל לעשות?
    אני לא רוצה לתסכל את הילדה, שרואה ילדים סביבה אוכלים דברים, שלצערי, עליי למנוע ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "דיאטה" לילדה בת 5

הוספת תגובה

• חינוך לתזונה נכונה מתחיל בגיל "אפס"

אהרון רזון
    02/11/2009

והוא על אחריות ההורים בלבד. הילדה תאוכל נכון רק אם כל המשפחה תעשה כן.
    אני מודע על הקושי לעמוד מול ההשפעה והפיתוים שמקורם בחברת הילדים, אבל אחרי הכול את רוב האוכל היא מקבלת בבית ומן הבית. חשוב מאוד להוריד באופן דרסטי את כמות הממתקים אבל זה אינו מספיק. צריך למנוע ממנה, לפחות בבית שתית משקאות ממותקים, להתיר לכל היותר מיץ טבעי
    טרי תוצרת בית. לא לתת לה אוכל מטוגן ושמן . גבינות 3%, עוף ללא עור ושומן, פילה דג איכותי טרי.
    לחם מקמח מלא בלבד (לא מרוח בחמאה או מרגרינה) וגם פחמימות אחרות מלאות.
    להרגיל אותה לאכול בשעות קבועות ולא לאפשר בין הארוחות ג'יאנק פוד כגון במבה, ביסלי, וופלים,
    ביסקוויטים וכו". את הכמיהה למתוק לספק בפירות טריים או לכל היותר יבשים. כל אחת מהארוחות העקריות תכלול גם ירקות. אני מציין שכל ההמלצות נכונות עבור כל המשפחה כי אחרת לא יילך.
    החינוך הגופני לא פחות חשוב מהתזונתי. הגבילו את זמן הצפיה בטלוויזיה ואל תמהרו ללמד אותה משחקי מחשב. קחו אותה כל יום להליכה ועודדו אותה לשחק בחוץ (עד כמה שאפשר, וכמובן תחת השגחה). אם יש אפשרות לרשום אותה לחוג פעילות גופנית לגיל הרך, עשו את זה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות קטנות

עינב
    03/11/2009

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת.
    שנית, אני רוצה לבדוק מס' נקודות:
    1. האם בין הארוחות אני יכולה לתת לה ל"נשנש" ירקות ו/או פיטנס לדוגמה, או שמא עליי להימנע מהרגל של "נשנושים" בין הארוחות?
    2. האם צריכה של גבינות 3% לא תפגע בצריכת הסידן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה תשובות קטנות

אהרון רזון
    03/11/2009

1. ירקות חופשי. אני לא מתלהב מדגנים מעובדים, אפשר במידה, אבל עדיף דייסת שיבולת שועל\סולת מלאה עם חלב 1%, לא כנשנוש אלא כארוחת ביניים.
    2. 3% מספיק לספיגת הסידן. חשוב לאכול מוצרי חלב יחד עם מזון עתיר וויטמין C (מגביר את הספיגה), הכי הרבה יש בפילפל אדום, גויבה (זהירות מגרעינים!), קיווי, פרי הדר, תות שדה ועוד.
    למעשה בכל פרי וירק טרי יש וויטמין C לצד וויטמינים ומינרלים חשובים אחרים, מומלץ לגוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו