דיאטה דלת שומן למבריאה מסרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה דלת שומן למבריאה מסרטן
    דפנה
    04/11/2009

שלום רב,
    אני בת 35 ומבריאה מסרטן שד. קראתי באינטרנט על מחקרים שהוכיחו שדיאטה שבה אחוז הזומן לא עולה על 17% יעילה מאוד במניעת הישנות חזרת המחלה. לאחר שחליתי, הפסקתי כליל לצרוך סוכר לבן, ממתקים, קמח לבן ושמן שאינו שמן זית. רציתי לדעת כיצד אני יכולה לוודא שאחוז השומן בתפריט היומי שלי אינו עולה על 17%.
    (אציין שאת השומן אני מקבלת בכל יום מטחינה/אבוקדו, קצת שמן זית ומאגוזים שונים).

תודה,
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי דפנה

ליטל סמואל-לוי
    04/11/2009

ראשית, אני מאחלת לך החלמה מלאה מהירה.
    אכן יצאו מחקרים שהראו מגמה כזו בעבר למרות שלא יצאו המלצות חד משמעיות בנושא. כדי לדעת כמה % שומן את אוכלת בתפריט, צריך לדעת בדיוק מה את אוכלת כל היום - לחשב כמה קלוריות סה"כ וכמה קלוריות מקורן בשומן. לשם השוואה, דיאטה "נורמלית" מאוזנת מכילה כ-30% שומן (ז"א 30% מסה"כ הקלוריות - מקורן משומן), לכן דיאטה של 17% נחשבת מאוד דלה וכוללת מזונות מאוד דלים בשומן לכן סביר להניח שאת אוכלת יותר. אגב, המקורות לשומן שציינת הם המקורות הטובים ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו