מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהשי12/11/2009
שלום לכולם!
אני עשיתי המון דיאטות בחיי שבתחילה הייתי אוכל פחות מ-900 קלוריות ביום והייתי יורד פלאים ולאחר חודש חודשיים מחזיר פי שתיים.
כיום אני עושה דיאטה מאוזנת + שריפת 700 קלוריות ביום בפעילות אירובית במכון כושר...
ידוע לי שהוצאות הקלוריות היומיות שלי לפעילות החיוניות של הגוף עומדות על 2600 ... אני שוקל 100 ק"ג
גילי הוא מעל 30.
אני אוכל ביום 1400 קלוריות ביום זאת אומרת ירידה של ק"ג בשבוע(בערך)
השאלה אם אני צריך להוסיף ל- 1400 האלו עוד 700 קלוריות שאני שורף באירובי או לא?
תודה לכל היועצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורטי, אפילו קילו וחצי
אהרון רזון12/11/2009בתנאי שהנתונים שאתה מפרט תואמים את המציאות וזה בכלל לא בטוח.
אתה שורף 2600 לפעילות חיונית, כאשר אתה אוכל 2600 קק"ל, אבל עם ההורדה הניכרת בהיקף הקלורי של התזונה היומית, גם ההוצאה מצטמצמת ( הולכת פחות אנרגיה על העיקול, ובנוסף הגוף מיעל את התהליכים המטבוליים כהגנה עצמית נגד "שוד השומן").
קח גם בחשבון שבהתחלה רוב המשקל המושל אינו שומן.
700 קק"ל צריך להוסיף להוצאת אנרגיה, כלומר ל2600 לפי דבריך, כך שתאורטי אתה שורף 3300 קק"ל ביום ומכניס 1400, תוך יצירת מאזן שלילי של 1900 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
שי12/11/2009אני לא כך כך הבנתי...
נעשה את זה בצרה הזו:
1. אני שוקל 100 ק"ג. כמה קלוריות אני יכול לאכול בכדי להישאר במשקל הקיים ולא להשמין?!
2. אני רוצה להפחית ק"ג בשבוע... האם עלי להפחית 1000 קל' מהתשובה שתענה לי בשאלה
הקודמת?
3.אני בטוח נמצא בגרעון קלורי... מדוע בבוקר של יום שני אני רואה את המשקל על 99.8 ולמחרת באותה שעה אני רואה את המשקל על 100.3 ?
אשמח לתשובות ואודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות ושריפת שומן
אהרון רזון12/11/20091. בצד ימין למעלה על המסך בו אתה נמצא עכשיו יש מחשבונים. הכנס למחשבון BMR את הנתונים שלך ותקבל את כמות הקלוריות שאתה שורף במנוחה מוחלטת. הוסף לזה 20% שהיא הוצאת האנרגיה לפעילות יומית שגרתית ועוד את מספר הקלוריות שאתה שורף על ידי פעילות גופנית יזומה, כלומר 700 ע"פ דבריך. מה שתקבל היא הוצאת האנרגיה היומית שלך, אבל כל זה הינו תאורטי כיוון שהנוסחה בה המחשבון משתמש נקבעה באופן ממוצע סטטיסתי. ייתכן מאוד שאצלך המספר נמוך יותר בגלל שהגוף שלך למוד דיאטות דלות קלוריות שהורידו את הקצב המטבולי.
על מנת לשמור על המשקל אתה צריך לאכול מזון בהיקף קלורי שווה לכמות שאתה שורף.
אם אתה רוצה לדעת כמה אתה שורף בפועל, מומלץ לבצע אבחון BMR\RMR באחת ממרפאות הספורט. באותה הזדמנות בקש גם מדידת אחוז השומן.
2. קילו אחד של רקמת שומן גוף מספק כ-7700 קק"ל וזה הגרעון השבועי שאתה צריך ליצור, כלומר 1100 קק"ל ליום בממוצע.
3. תנודות יומיות קטנות במשקל לא אומרות הרבה. זה מדובר על אחוז הנוזלים בגוף ותכולת מערכת העיקול. מומלץ להשקל לא יותר מפעם בשבוע. אם גם בשקילה השבועית אינך רואה ירידה כלשהי, פרוש הדבר שאתה לא בגרעון ועליך להתאמן יותר ו\או לאכול פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)