טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בת 58. עבר של ספורט ורזון עד גיל 55. מאז זחילה של 6 ק' למשקל 60. גובה 165. במשך כל היום כמעט לא רעבה בכלל. אוכלת מעט ובריא. ארוחת ערב בסביבות 9 עד 10 בד"כ עוף או דג עם סלט. כלומר שעד כה הכל תקין ושפוי. אלא שיש לי בעיות שינה ובין 2 ל 4 לפנות בוקר אני חייבת ממש בטירוף מתוקים שמנים כגון גלידה ושוקולד כדי להרגע ולהצליח לישון. זה טורף לי את כל הקלפים ואני ממשיכה לעלות במשקל. זה מצב שאין לי שליטה עליו. מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לנדודי שינה (אינסומניה) יש הרבה סיבות אפשריות ולא זו המסגרת הנכונה לטפל בהן. בכל זאת אתן כמה עיצות על קצה המזלג (תרתי משמע): -אין לאכול ארוחה עיקרית קרוב לשעת השינה. (לפחות 3 שעות) -המנעות ממוצרים המכילים קפאין לפחות בחלק השני של היום. -המנעות מפעילות גופנית קרוב לשינה -המנעות משתיית אלכוהול בערב -גם דיאטה דלת קלוריות יכולה להיות סיבה לנדודי שינה .
אחת מהסיבות שגורמות הפרעות שינה היא מחסור בהורמון סרוטונין. לצורך הגברת ייצורו צריך מזון עשיר בחומצת אמינו טריפטופאן הנמצא בחלבון. דוגמה של כמה מזונות עשירים בטריפטופאן: זרעי שומשום, גרעיני חמניה, סויה, בשר לסוגיו, סלמון, ביצים. רמות טריפטופאן נמוכות מובילות לכמות נמוכה של סרוטונין במח. ארוחה עתירת חלבון מביאה להקטנת קליטת הטריפטופאן וארוחה עתירת פחמימות גורמת להעלאת קליטת הטריפטופאן, וזאת מפני שחלבונים אחרים מתעכלים במקום הטריפטופאן. זאת הסיבה מדוע מומלץ לאכול מזונות עשירים בטריפטופאן יחד עם פחמימות מורכבות. בנוסף, האינסולין (הורמון המשתחרר לאחר אכילת פחמימות) עוזר לשמירה על הטריפטופן בגוף. סיבה נוספת להמלצה על אכילת פחמימות מורכבות היא שרמת סוכר טובה בדם (לא גבוהה מידי ולא נמוכה כמובן) מביאה לאיזון הורמונלי ולתחושה טובה באופן כללי, את צריכה להוסיף פחמימות מורכבות לארוחת הערב שחייבת להיות בשעה מוקדמת יותר, אפשר לאכול חטיף דל שומן וללא תוספת סוכר שעה לפני השינה. מה שקורה אצלך בלילה, הוא שרמת הסוכר יורדת דבר שדורש פחמימות מהירות, קרי מתוקים, לצורך העלתה יחד עם האינסולין הדרוש להפעלת הטריפטופאן. נסי ליישם את ההמלצות שלי וייתכן שיהיה שיפור. אני מציע לך לא להתחיל לקחת תרופות בגלל שגורמות להתמכרות. בכוונה אינני ממליץ על תוסף טריפטופאן בגלל תופעות הלוואי שיכולות להיות חמורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
עוסק בזכויות רפואיות
תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברו... קרא עוד