טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, שמי נועה, ואני מאוד מבולבלת לגבי מה צריך ומה לא צריך לאכול. אני מנסה כרגע לשמור על תזונה בריאה ודלת קלוריות ולשלב בזה אירובי והרבה כפיפות בטן על בסיס יומי (חצי שעה סה"כ ליום), אבל מרגישה שהגוף שלי חלש וחסר. יחד עם זאת מטרתי היא להרזות ולחטב את הגוף ועדיין לא הצלחתי לגבש תפריט דיאטטי שיתאים גם לאימוני הספורט שהתחלתי לעשות. בסוף דצמ' אני ובן זוגי טסים לחו"ל ל-3 שבועות עם הרבה חופים והרבה ביקיני :) ולכן הדיאטה הרצחנית. אני בת 22 וחצי גובהי 1.63 ואני שוקלת כ-59, אני רוצה להוריד 6-8 ק"ג שרק בשנתיים-שלוש האחרונות העליתי. אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה כן כדאי לאכול (אני מתקשה לאכול א.בוקר באופן קבוע) ומתי, בהתחשב בעובדה שמזה -הרבה זמן- התחלתי לעשות קצת ספורט - והבנתי ממאמרים באינטרנט שצריך לאכול פחמימות לפני האימון כדי לאפשר לשרירים להיבנות.. אבל לא הבנתי איך זה מסתדר עם דיאטה..? ואיזה פחמימות לאכול..? כמו כן אני לא אוכלת דגים בכלל, ובקושי פעם- פעמיים בחודש בשר או עוף (יש לי בעיה מוסרית עם זה).. אציין גם שבמהלך שגרת יומי אין מאמץ גופני, העבודה שלי היא משרדית, ואין טווח צעידה למשרד או משהו כזה.. נכן להיום התפריט שלי הוא בצהריים מרק ירקות עם אורז, בערב סלט חביתה מביצה 1 ושמן זית, 2 פרוסות לחם קל, כף גבינה רזה וחצי אבוקדו. (בין לבין יוגורט דל קלוריות 1 ליום). לפעמים גם פרוסת עוגת שיש 1. השאלות הספיציפיות שלי הן: 1. האם צריך לאכול משהו מיוחד לפני אימוץ הגוף באירובי וכו' וכמה זמן לפני? 2. האם התפריט שלי שלם? אם לא- מה עוד צריך לאכול? אם חובה להוסיף עוף/בשר- כמה לאכול ובאיזו תדירות(מבחינתי כמה שפחות) ? 3. האם ארוחת בוקר היא ארוחת חובה? תודה רבה רבה רבה על תשומת הלב ועל תשובותיכם מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ארוחת בוקר חשובה לבריאות ועוזרת לירידה במשקל עקב כך שרצוי לאכול קצת כל 3 שעות ולא נכון לצום או לאכול רק פעמיים ביום. אימוני כושר אינם מצריכים אוכל מיוחד לפני האימון אולם אם כוונתך לפיתוח גוף יש חשיבות רבה למה אוכלים איך ומתי אבל זה לא קשור לדיאטה. התפריט שלך בגדול אינו מספיק מגוון ומאוזן את צריכה קודם כל לחשב את כמות הקלוריות המתאימות לך לפי זה לבנות תפריט מגוון מספיק ללא חריגה בכמות הקלוריות הכללית. חשוב לשתות הרבה מים. הטוב ביותר זה לקבל יעוץ מומחה. דרך אגב משקלך בסדר גם היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים