טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הי, שמעתי כי טיגון בשמן עמוק טוב יותר מטיגון רגיל כי כך המזון סופג פחות שמן האם זה נכון ? מדוע? האם אתם יכולים קצת להסביר ולפרט אם כך איך מומלץ לטגן (ביצה / שניצלים/ ....). (אני כמובן מדברת על שימוש בשמן רגיל זית או קנולה לא תרסיסי שמן)
האם זה נורא אם אני נוהגת לאכול שניצלים מדי יום בצהריים (בד"כ תוצרת בית) (הם אני "הורגת" את הגוף?)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את אינך הורגת את גופך אבל את לא מוסיפה לו בריאות טיגון מכל סוג אינו בריא משמין ורווי בשומן ופוגע בפעילות האנטי אוקסידנטים ולכן טיגון מכול סוג לא מומלץ בכמויות גדולות ודרך קבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה נוספת, לפי זה שטיגון מאוד לא מומלץ אז נישאר רק על חזה עוף/הודו יבש לדבר או מבושל אלה אם כן אומרים שהמבורגרים ושאר מיני קציצות ותבשילים יותר טובים מניצלים ביתיים? הרי כל אלו מלאים בכמויות לא מבוטלות של שומן ובד"כ אף שומן דווקא מסוג הגרוע באוד שטיגון הוא בד"כ עם שמן זיץ או קנולה
אני די מבולבלת...
המבורגרים וקציצית למיניהן הינם מאכלים לא מומלצים בגלל הסיבה שציינת. יחד עם זאת, אין בעיה לאכול אותם בתנאי שטוחנים בבית בשר טרי איכותי ורזה . (יש לסלק את שאיריות השומן לפני הטחינה). מומלץ להכין אותם בגריל או על טפלון. קציצות רזות מבושלות ברוטב עגבניות הינו מאכל טעים ובריא. אגב, גם שמן בריא מאבד מאיכותו התזונתית עם הטיגון. לשמנים שציינת יש איכות מירבית רק אם מיוצרים בכבישה קרה, בגלל ההשפעה השלילית של החימום.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד