טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום! אני נמצאת בדיאטה מזה כשלושה חודשים, בייעוץ של דיאטנית עם תפריט. למשקל היעד שנקבע לי אני צריכה לרדת עוד 3 קילו בלבד ואז אני אהיה במשקל תקין. הבעיה היא שאני די תקועה על המשקל ולא מצליחה לרדת יותר מכמה גרמים, בהשוואה להתחלת התהליך. הדיאטנית המליצה לשלב ספורט יחד עם התפריט, אז אני מחליטה לאמץ את זה למרות שאני שונאת ספורט. אז חשבתי אולי להפוך את זה לכיף- פעילות אירובית ביתית עם מוזיקה שאני אוהבת למשך חצי שעה ,שעה ביום. השאלה שלי היא האם זה יכול לעזור, או שאני חייבת לרוץ ולעשות הליכות? (אני תלמידת בית ספר עדיין ואין לי זמן כ"כ לזה..=\). תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בשלב זה, אחרי הורדה של אי אלו קילוגרמים הגוף שלך הגיע לאיזון בין הכנסת אנרגיה לבין הוצאתה. אילו הוספת עוד מן ההתחלה פעילות גופנית לדיאטה, ייתכן והיית שוקלת עכשיו 3 קילו פחות. אם רוצה לראות תוצאות מוחשיות ומעודדות, את צריכה שעה ביום פעילות אירובית וזה לא חשוב מה היא. עשי כל פעילות, כולל בבית, בה את נהנית (או שונאת פחות). בשביל הבריאות עושים לפעמים גם דברים שלא אוהבים ומוותרים על חלק מאלה שאוהבים. האפקטיביות של פעילות אירובית נמדדת לא על ידי סוגה אלא עצימותה. אם את לא מאומנת, כפי שאני מבין, התחילי עם חצי שעה והרחיבי בהדרגה לשעה רצופה או פעמיים ביום חצי שעה עם דופק 120-140 בדקה.
הערה: אם תמשיכי לשנוא ספורט ולהמנע ממנו גם אחרי שתרזי כפי שאת רוצה, אין סיכוי שתשמרי על ההשג. הספורט צריך להפוך לחלק משגרת החיים שלך. גם מה שאת מציעה (בבית עם מוזיקה) נחשב לספורט אם עושים את זה בצורה אפקטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים