מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך חוזרים למשקל מסויים?הלנה29/11/2009
אני בת 26, גובהי 1.76 שוקלת 58 שקלתי לפני כ-3 חודשים 55 וזה המשקל אליו אני רוצה לחזור.
עשיתי בעבר ספורט 4 פעמים בשבוע ולא ממש הייתי מחשבת מה הייתי אוכלת. אבל הייתי אוכלת מסודר ולא הרבה מתוקים. חוץ משישי שבת כשיש פיתויים... (לפעמים גם לא הייתי אוכלת מסודר אבל המשקל היה נשאר כרגיל ...55)
ב3 חודשים האחרונים עשיתי הרבה פחות פעילות גופנית כי אני בתקופה לחוצה מבחינת הלימודים.
ועליתי ל58. אני מנסה לא לאכול יותר מידי כתוצאה מכך שאני לא עושה הרבה ספורט בזמן האחרון (בערך 1000 קלוריות ביום,לפעמים פחות) ואני מרגישה שלפעמים יש לי ממש התקפי רעב ואז אני אוכלת מלא ומצטערת על זה אח"כ. אני יודעת שאחזור להתאמן באופן קבוע שוב אבל בינתיים, בתופת הלימודים קצת קשה לי לשלב את הספורט ואני רוצה לחזור למשקלי הקודם. מה אני אמורה לעשות כדי לא לפגוע במערכת העיכול? וכדי לרדת במשקל? כי לפעמים אני סובלת מעצירות, כאשר בתקופה שהייתי מתאמנת יותר, חילוף החומרים שלי היה גם הרבה יותר מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה טמונה בשאלה
אהרון רזון29/11/2009האבחון שלך נכון, הפחתה ניכרת בפעילות הגופנית. עד לפני 3 חודשים הגוף שלך היה רגיל למשטר קבוע. מאז שהופרע הוא מגיב בעליה במשקל. העובדה שאת אוכלת פחות ( מעט מדי), לא בהכרח מאזנת את הפחתת האנרגיה הנשרפת בפ"ג בגלל שהגוף מגן על עצמו על ידי הפעלת מערכת החיסכון באנרגיה, קרי האטת הקצב המטבולי.
מלבד האמור, קודם היית בתת-משקל, ועכשיו, אחרי שהגוף הצליח לאזן את עצמו ולהכנס לטווח תקין
יהיה לך קשה לגרום לו לחזור אחורה בלי גרימת נזק בריאותי. בין היתר העצירות רק תגבר אם תמשיכי בתת-תזונה, וזאת עדיין לא הבעיה החמורה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
הלנה01/12/2009בעצם מה שאתה אומר זה שאני צריכה לחזור להתאמן כבעבר ולאכול כמו שהייתי אוכלת? ובמידה ואין לי זמן ל4 פעמים אירובי בשבוע אז כמה קלוריות אני אמורה לאכול אם ציינת שזה מעט? ובכלל כמה קלוריות אני אמורה לאכול כשאחזור שוב לאימונים יותר קבועים של אירובי 4 פעמים בשבוע?
שאלה נוספת - האם העובדה ששערי נעשה לא בריא ויש לי ממש נשירה לאחרונה קשורה לכך? כי בהתחלה חשבתי שזה לחץ מהלימודים. עשיתי בדיקות דם ולא היה חסר לי כלום אבל הרופאת עור נתנה לי טיפות פרופיל לראש ושלושה סוגי ויטמינים (אבץ ביניהם)
אני לא חושבת שהייתי בתת-משקל והיה לי נוח ממש עם הבגדים שלבשתי. אני לא חושבת שאני מלאה מידי עכשיו אבל היה לי יותר נוח עם עצמי כשהייתי 55.
השאלה שלי בעצם איך אני אמורה לחזור למשקל הזה בצורה בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם עובדות לא מתווכחים
אהרון רזון01/12/2009הסימפטומים הראשונים של תת-תזונה לא אחרו לבוא. לעיתים ה"פריפריה" של הגוף כמו עור, ציפורניים ושיער ( במקרה שלך), מגיבה למצוקה תזונתית עוד לפני זיהוי חסרים בבדיקות דם.
תזונה יומית של 1000 קק"ל (או פחות, כפי שאת אומרת) לא יכולה לספק את כל הרכיבים הנחוצים לתפקוד תקין של הגוף בכמות הדרושה. אני מציע לך להפסיק את העיסוק האובססיבי בספירת קלוריות ולאכול כמו לפני צימצום הפ"ג. אני מציין גם שהטיפות והוויטמינים שאת לוקחת אינם תחליף
לתזונה מספקת ומאוזנת.
ל(תת)משקל הקודם ייתכן ולא תוכלי לחזור. עם הגיל ושינוי אורח החיים, קצב חילוף החומרים שלך הואט וזה נורמלי לחלוטין. ככל שתנסי לחזור אחורה על ידי צימצום תזונתי, תצברי חסכים, מצב הבריאות יורע ובסופו של התהליך תמצאי את עצמך יותר שמנה מעכשיו.
תשכחי מה שהיה ותהיה מרוצה שבמצבך הנוכחי את בטווח משקל תקין (בגבולו התחתון). תוספת של עוד כמה קילו עדיין תעורר את קינאתן של רוב הבחורות שאת מכירה. בשום אופן ובשום צורה דיאטת הרזיה מסיבה ( בעיניך) אסתטית אינה קודמת לבריאות.
יש רק דרך אחת בריאה לבלום את ההשמנה והיא הגברת הפעילות הגופנית לפחות לרמתה הקודמת.
אם זה בראש סדר העדיפויות שלך, אין לך ברירה אלא למצוא את הזמן הדרוש וזה תמיד על חשבון
דברים אחרים.
את לא תוכלי כל החיים להתעסק בחישובי קלוריות, אבל לידיעתך מתאים לך היקף של 1500-1800
קק"ל + פ"ג במינון הקודם על מנת לא להשמין. צריך להעלות את ההיקף הקלורי בהדרגה תוך הגברה הדרגתית של הפעילות האירובית. שקילה שבועית תכוון אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי עוד שאלה - אולי תוכל לעזור
הלנה01/12/2009הבנתי, כן מאוד חשוב לי לשלב ספורט בחיי. אני אעבוד על עצמי ואשתדל לחזור לאכול שוב כרגיל, למרות שממש קשה לי כי אני מרגישה שאני משמינה. קצת מפחיד אותי העיניין הבריאותי (כמו שאמרת- בהקשר לשיער). אני אשתדל לחזור יותר לפ"ג.
ובכל זאת, בימים שלא יוצא לי, איך ומה אני אמורה לאכול (באופן כללי ובריא)?
בנוסף, אמרתי לך בהודעתי הקודמת שרופאת העור הביאה לי טיפות כלשהן... הטיפות הם: 'תרחיץ אלוקום'. היא אמרה לי שזה נגד הנשירה... הביאה לי שלושה בקבוקים לטיפול של שלושה חודשים. מה אתה חושב על התרחיץ, מה התוצאות שהוא אמור לתת לי (אם אתה מכיר) והאם כדאי להמשיך את הטיפול איתו? אני אחרי החודש הראשון ולא רואה שום תוצאות!
מאוד מודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון01/12/2009אני לא מאמין בטיפות אלה או אחרות לטיפול בבעיה שלך, נראה לי שחבל על הכסף. בנושא הזה כדאי לשמוע חוות דעת נוספות בפורומים "שיער" וגם "מחלות עור".
תזונה: יש להמנע ממתוקים, טיגון, חמאה, מרגרינה, גבינות שמנות, בשר שמן, שתיה מלבד מים, דברי מאפה, מוצרים מעובדים ומתועשים. לאכול הרבה ירקות, 2-4 פירות ביום, לחם, פסטה, אורז דגנים טבעים רק מלאים, בקר רזה איכותי, עוף ללא עור ושומן, דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב, שומנים צמחיים איכותיים (בכמות מוגבלת) כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה איכותית, שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד! :)
הלנה02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
אהרון רזון02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך03/12/2009את צריכה לשנות את התזונה שלך ולעשות דיאטה במידת הצורך.
בנוסף ניתן לבצע טיפול של שטיפה פנימית.
זהו טיפול אשר מנקה את הגוף מרעלים.
שמעתי שיש איזה רופא ברמת אביב שיש לו פתרון לשטיפה פנימית עדינה שמסלקת חומרי פסולת מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)