מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן(:07/12/2009
היי .
בקצרה אומר שביום יום בארוחות של אין שימוש בשמן,אני אוכלת רק מאכלים מבושלים או אפויים שבהם אין שימוש של שמן
לדוגמא באורז אני לא משתמשת בשמן או בבישול קציצות\עוף וכו' כנ"ל
אחת-שתיים בשבוע אני משתמשת בשמן זית למשל בטיבול תפוחי אדמה בתנור או טיבול פסטה שימוש של כף אחת של שמן זית
בנוסף פעם בשבוע אני אוכלת אחרי אימון טונה בשמן זית
ופעם-פעמיים בשבוע מוסיפה גם כפית\כף שמן זית לסלט
אוכלת פעם ב...אבוקדו שאר המאכלים שמכילים שומן כמו אגוזים,חלבה וכו' אני לא אוהבת בכלל.
רציתי לשאול האם זה קיצוני הדבר הזה? האם יש לזה השלכות כלשהם? מה דעתך בנושא?
אני יודעת שבגדול ההמלצה לשלב בתפריט ביום משהו כמו 3 כפות ש.זית (נכון?)
בגדול על עצמי אני ספורטאית מזה 13 שנים בחצי שנה אחרונה כבר פחות במסגרת תחרותית ונמצאת במסגרת של אימונים יום יומיים בחד"כ
אימוני כוח ושילוב גם של אירובי
אשמח לתשובה והסבר זה מאוד חשוב לי
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים שמן
אהרון רזון07/12/2009מומלץ 20-30% קלוריות משומן מסה"כ ההיקף הקלורי היומי. מתוכן קצת יותר משליש חומצות שומן חד בלתי רוויות ושליש רב בלתי רוויות.
בשמן זית ואבוקדו יש לרוב שומן חד בלתי רווי אבל גם בשאר המאכלים שאת אוכלת (מוצרי חלב, בשר, דגים, קטניות, ביצים ואפילו לחם) יש אחוז מסויים של שומן שכולל את כל סוגי חומצות השומן. אני לא יודע את ההיקף הקלורי והרכב התזונה היומית שלך, כך שקשה להעריך אם כף שמן זית ביום ואבוקדו פעם ב... מספיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
(:08/12/2009קודם כל תודה.
אפשר אז יהיה לרשום לך בגדול א תההרכב התזונה שלי ביום יום ותוכל להעריך ולהגיד לי את דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, כולל כמויות ואחוזי שומן
אהרון רזון09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
(:09/12/2009אוקיי אז ככה...
בוקר-קורנפלקס 30 גרם עם חלב או יוגורט ביו+3 כפות גרנולה או +פרי יבש או יוגורט 3% אחר כלשהו
ביניים-פרי (תפוז,בננה,שזיף,אגס) או חטיף אנרגיה
צהריים-מנת בשר (משתנה כל יום-חזה עוף\טחון כתף בקר (קציצות)\הודו אדום\דג) +פחמימה (אורז\פתיתים\תפוחי אדמה\פסטה) הבשר 200 גרם והפחמימה משהו כמו חצי כוס כ-8-9 כפות זה יוצא לי בצלחת.
כמו שאמרתי משלבת מידיי פעם כף שמן זית שאני אוכלת תפוחי אדמה בתנור או פסטה
לפני אימון-פרי או פרוסת לחם עם סילאן או ריבה
ארוחת ערב-2 ביצים או טונה + קוטג' 5% משהו כמו 100 גרם לפעמים יותר חצי קופסא בנוסף משלבת עוד גבינות גבינה לבנה או לאבנה או מלוחה גם הכל 5%
לפעמים במקום הגבינות אז אני אוכלת פסטרמה 100 גרם וכמו שצייני פעם בשבועיים בערך יוצא לי לאכול חצי אבוקדו (אני לא כ"כ אוהבת)
+2פרוסות לחם מקמח מלא
ירקות (בסלט או חתוכים עגבניה מלפפון גמבות וכו') לפעמים עם כפית ש.זית לפעמים נקי
שעה שעתיים אחריי פרי או יוגורט או קורנפלקס עם חלב תלוי
אני כרגע יצאתי מספורט מקצועני ומתאמנת רק במסגרת חד"כ אימוני כוח+ ריצה פעם פעמיים בשבוע.
אחוזי שומן נכון לפעם אחרונה שמדדתי (לפני 3 חודשים) היה 17% אם אני לא טועה.
אשמח להתייחסות
מודה לך מאוד (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערות לתפריט
אהרון רזון09/12/2009אינני מכיר את הנתונים הפיזיים שלך (גיל, גובה, משקל), אבל אם יש לשפוט לפי אחוז השומן את במצב אידאלי הנתמך על ידי התזונה שלפחות מבחינת ההיקף הקלורי מסתבר שמתאימה לך.
בכל ארוחה עיקרית כולל בבוקר את צריכה לאכול ירקות. הפחמימות תמיד מלאות. החליפי מידי פעם את הקורנפלקס בשיבולת שועל. אחוז השומן בתפריט נראה בסדר אבל הייתי מגדיל את חלקו של החד בלתי רווי על ידי הקפדה לסילוק כל השומן והעור מהבשר והוספת כף שמן זית או שתי כפיות טחינה גולמית לתפריט היומי. העדיפי גבינות 3%, היות שבהן הרוב הוא שומן רווי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:10/12/2009תודה רבה על התשובה
בגדול רק שתדע אני בת 21 וחצי 1.59 שוקלת 48
בקשר לבשר אוכלת תמיד בלי העור והשומן (:
מה הכוונה שיבולת שועל במקום קורנפלקס?
איזה אריזה זה מגיע ואיזה אתה ממליץ?
אני מכירה רק את הקוואקר הדייסה של שיבולת שועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו בקשר לאחוז שומן
(:10/12/2009העבר לפני משהו כמו 7 חודשים בדקתי בחד"כ את אחוז שומן והוא הראה לי 12%
לפני 3 חודשים קצת יותר אולי שהייתי אצל תזונאי ונמדדתי אצלו זה הראה 17%
אני צריכה באמת להתעדכן ולבדוק על כמה אני עומדת היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת אחוז שומן
אהרון רזון10/12/2009המדידה במכשיר של חדר הכושר אינה מדוייקת לרוב. אצל התזונאי, אמינה יותר בהנחה שהוא מספיק מיומן. הבדל כזה איננו ייתכן תוך פרק זמן של 4 חודשים עבור מישהו שעוסק בספורט כמוך וחשוב לו לדקדק בהרכב התזונה.
ע"פ נתונים אישיים (גיל, משקל, גובה) אוכל לנסות להעריך איזו משתי המדידות קרובה יותר למציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עכשיו ראיתי את הנתונים.
אהרון רזון11/12/200917% נראה לי מציאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
אהרון רזון11/12/2009קורנפלקס הינו מוצר מתועש שכולל תוספות כולל סוכר וגם בעל אינדקס גליקמי גבוה. תמיד עדיף מוצר טבעי. אני ממליץ על שיבולת שועל שקונים בשקית של 1 ק"ג בחנות טבע ובחלק מהסופרים אבל אם את מעדיפה קוואקר, זה גם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך09/12/2009ניתן להוסיף שמן לתזונה מאוזנת ואפילו חשוב להוסיף שמן.
חשוב לא להגזים בצריכת שומנים מכיוון שהם גורמים להיווצרות רעלים בגוף.
את הרעלים האלה ניתן להוציא באמצעות טיפול של שטיפה פנימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,השאלה היא באיזה כמות להכניס
(:11/12/2009סתומרת אני לא רואה לנכון לשים כף שמן באורז שהוא יוצא לי טעים ואחד אחד גם בלי תוספת שמן
הבנתי שצריך 3 מנות שמן ביום
אני לא אוהבת כמו שצייני כ"כ אבוקדו אגוזים וטחינה יש עוד מקורות שאוכל דרכם להכניס את הכמות המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשיבולת שועל
(:11/12/2009הבנתי שבגלל שזה דגן יש צורך בבישול כמו דייסה האם זה ככה?
כי אני לא אוהבת דייסות זה מכביד עליי
האם מה שאתה מתכוון זה שקונים בסופר או בחנות טבע גם מצריך בישול? איך אוכלים את זה?
שוב תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של טעם
אהרון רזון11/12/2009לא חייב בישול, גם לא מבושל מתעכל היטב. היתרון של המבושל הוא שנפחו גדל ונותן יותר הרגשת שובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)