טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 16.5,הגובה שלי הוא 1.62 ואני שוקלת 47,ירדתי במשך כמה חודשים לזה והתחלתי ממשקל 57.הדיאטה שלי התבססה על פירות וירקות,מרקים ופרוסת לחם אחת ביום.בעיקרון אכלתי בין 500-600 קלוריות כל יום. אני מעוניינת לשמור על המשקל הזה,ולא מתכוונת לרדת עוד. באמצעות כמה קלוריות אני יכולה לשמור על זה ולא לעלות?אני מפחדת לשוב לאכול 1200 או יותר,כי הגוף שלי רגיל להרבה פחות.
מה לעשות כדי להעלות את כמות הק'ל בהדרגה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם תמשיכי להתעלל בגוף שלך יש לצפות לאחד משני התסריטים: הפחות גרוע הוא שתשברי מהתסכולים והחסכים ותשמיני בחזרה עם תוספת, והגרוע מכול הוא שתגלשי להפרעות אכילה, משם לא תמיד אפשר לצאת. את לא תוכלי לשמור על (תת)המשקל הזה בלי פגיעה חמורה בבריאות. הגוף שלך יקבל בברכה עליה של 3 ק"ג, אבל זה צריך להעשות בהדרגה, אחרת תאבדי שליטה. קודם כול את צריכה לאזן את התפריט היומי כדי לא להמשיך לאבד מסת שריר, דבר שקרה עד כה בגלל הירידה לתת-משקל והעדר חלבונים ושומן בדיאטה שלך. לתזונה יומית של 1200 קק"ל את צריכה להגיע בהדרגה על ידי הוספה של 150 קק"ל מדי שבוע. כשתגיעי לחצי הדרך הוסיפי גם פעילות גופנית אירובית, גם כן בהדרגה עד לשעה ביום. רצוי לפנות לייעוץ לבניית תפריט בריא, מאוזן, ומגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא מבינה למה אתה אומר שאני לא שפויה,אני לא אמרתי שאני רוצה להמשיך לרדת.. וכל פעם אתם אומרים לאנשים פה שהם יעלו בחזרה במשקל.אבל זה ממש לא נכון.יש לי חברה באותו הגובה שלי שירדה ל48 והיא עכשיו שומרת על זה יפה מאוד ואוכלת מה שרק בא להה! אתה ממש יודע להלחיץ,"תעלי בחזרה גם עם תוספת"לא הגזמת?
ציפיתי לעזרה ממך,אבל ניחא,תודה בכל מקרה
לא אמרתי שאת אנורקסית, אולם גם אם את לא מתכננת את המשך הירידה, הדרך בה הגעת לתת-משקל ורצונך להשאר בו, מעורר חשד לגלישה להפרעת אכילה. (שתמיד מתחילה בהכחשה). תפקידי להאיר את עיניך שרזון לא קודם לבריאות. לא התכוונתי שאת לא שפויה אלא תפריט לא מאוזן של 500 קק"ל הינו מסוכן ולא שפוי. אני רק רוצה לעזור, אבל איש הישר בעיניו יעשה. בהצלחה.
אל תשכחי חמודה שכל הצוות כאן עונה לשאלותינו ללא תשלום ובהתנדבות נטו!! אני מציעה לך להתבטא ביותר כבוד,גם אם התשובות לא נראות לךץ אגב,אני לא אדם מקצועי והנתונים שלך מצביעים על הפרעת אכילה רצינית,אז קחי את דברי היועץ באהבה,והבנה, בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
עוסק בזכויות רפואיות
תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברו... קרא עוד