טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, ראשית אני רוצה להודות לכם על פורום נפלא זה, אשר תרם לי ידע רב בנושא התזונה. וכעת לשאלתי, הנני בחור בן 25, גובה 1.69, משקל 72.5, אציין כי יש לי מסת שריר יותר מהממוצע (אבל לא באופן קיצוני) אני עושה אימון משקולות 4 פעמים בשבוע, וריצה (בדופק בסביבות 157) 5 פעמים בשבוע למשך 40 דקות.
לאחרונה (מזה מספר חודשים) התחלתי לאכול נכון יותר במטרה לרזות ואכן ירדתי 3 קילו, אני בטוח שיש לי הרבה מה לשפר ולכן ראשית רציתי לדעת מהי הכמות הקלורית היומית המומלצת עבורי על מנת לרזות.
התפריט היומי שלי נראה פחות או יותר כך: בוקר - קערה עם פייבר 1 + חלב 1% כשאני בלימודים אני אוכל בערך כל שעתיים כריך המורכב מ2 פרוסות לחם קל, 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן (חרדל, טבסקו) וירק כלשהוא. - זה יוצא בערך 3 סנדוויצ'ים כאלה ביום. צהריים - אחת מ2 האפשרויות: א. חזה עוף מבושל (קשה לי להעריך כמות בערך 2 חתיכות) + חצי כוס אורז לבן + ירקות. ב. ספגטי, עגבניות מרוסקות, קופסת טונה במים + ירקות.
ערב - חביתה/ביצה קשה + 2 פרוסות לחם קל + ירקות.
*במהלך היום אני שותה בערך 2 כוסות נס קפה עם מעט חלב 1%
אשמח לשמוע הצעות ייעול לגבי התפריט או הפעילות האירובית
בנוסף אני שותה קולה זירו, רציתי לדעת אם מעבר לכך שזה ממש לא בריא לגוף אם יש לכך השלכות של הרזיה/השמנה/חילוף חומרים וכו'..
אה ודבר אחרון, אני אוכל המון טבסקו, בערך עם כל ארוחה (מלבד ארוחת בוקר) האם יש לכך השלכות כלשהן?
תודה רבה רבה מראש! עידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אבל אם אתה שרירי מאוד זה בסדר גמור. המדד הרלוונטי זה לא הBMI אלא אחוז השומן. אחוז שריר גבוה כפי שאתה מציין, פירושו אחוז השומן נמוך. אצל גברים הטווח התקין של אחוז השומן 10-20%. בגיל שלך אתה צריך לשאוף לרדת מתחת ל15% אבל עליך לדעת שהורדת אחוז השומן מלווה באיבוד מסת שריר. המטרה צריכה להיות, אם לא מניעה, לפחות בלימה מרבית של איבוד רקמת השריר. למטרה זו, אני מציע לך להמנע מכניסה לדיאטה דלת קלוריות ואפילו לספירת קלוריות. מספיק לאכול ע"פ עקרונות התזונה הנכונה ולהעלות את משך הפעילות האירובית לפחות לשעה כל יום. אפשר ואפילו מומלץ לגוון אותה, למשל 3 פעמים בשבוע שחיה. הערות לתפריט: להוסיף פילפל אדום לבוקר ולגוון , למשל פרוסת לחם מלא וקופסת קוטג' 3%. הכריכים צריכים להיות מלחם קל מלא ולא יותר מאחד עם פסטרמה, למשל אחד עם גבינה ואחד עם אבוקדו. צהריים: אורז וספגטי מלאים. עדיף דג טרי איכותי . אין להרבות בשימורי טונה ( כספית ומלח). ערב: להוסיף גם גבינה 3%\סרדינים. לא יותר מביצה אחת. הארוחה הזאת מתאימה אחרי האימון . דקות ספורות מתום האימון מומלץ לאכול כמה תמרים. אני לא רואה פירות. עליך לאכול 2-4 ביום, אפשר כארוחות ביניים. לגבי קולה זירו או קולה בכלל או משקאות דיאט אחרים, הגעת לאדם הלא נכון. אני מתנגד לשתייתם מכל הבחינות שציינת ועוד. טבסקו הוא מוצר מתועש עם כל מיני תוספות וכדאי להגביל את צריכתו כמו של כל המוצרים המתועשים\מעובדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים