שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לינוי
    25/12/2009

שלום יש לי שאלה. אני בחורה די רזה ( שוקלת 51 וגובהי 162 ס"מ) אבל בזמן האחרון התחילו להצטבר לי שומנים באזור המותניים. זה כאילו הרחיב לי את המותניים. אמא שלי אומרת שזה בסדר ושנהיה לי גוף של אישה (אני בת 18) אבל לדעתי זה מכוער. מה אפשר לעשות כדי להוריד את ה"מותניים" האלה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אמא שלך צודקת

אהרון רזון
    25/12/2009

זה מבנה הגוף שלך שנקבע על ידי הגנים. הצורה הסופית נקבעת בסביבות הגיל שלך. אין שום דרך לכוון את ההרזיה לאיזור מסויים מלבד הפתרון הנתוחי (גם זה לא תמיד מצליח). רק הרזיה כללית תמיס במידה מסויימת גם את השומן במותניים אבל בשביל זה את צריכה להגיע לתת-משקל וגם אז היחס יישמר. צורת גוף כפי שאת אוהבת אינה קודמת לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לינוי
    26/12/2009

אוקיי אז לפי ההסבר שלך צורת הגוף נקבעת בסביבות הגיל שלי, גיל 18. והאמת היא שלא הייתה לי איזושהי עלייה משמעותית במשקל כי כבר כמה שנים אני שוקלת בסביבות 49-51 ותמיד נחשבתי לבחורה רזה, רזה מאוד אפילו ויש לציין שתמיד אכלתי מצויין אכלתי כל מה שבא לי ואף פעם לא השמנתי ורק לאחרונה בחודשים האחרונים שמתי לב ל"מותניים" האלה שצמחו לי. (יש לציין שלא שיניתי דבר מהרגלי האכילה שלי בחודשים האחרונים). בעצם לעולם לא הייתה לי נטייה להשמנה ותמיד יכולתי לאכול הכל שוקולדים וכל מיני דברים משמינים ואף פעם זה לא השפיע עליי אבל עכשיו אני פוחדת לאכול דברים כאלה ועושה חשבון על כל דבר שנכנס לי לפה.
    האם אתה חושב שאם אני אמשיך לאכול כרגיל אני אתפח עוד ועוד או שפתאום תהייה לי נטייה להשמנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

אהרון רזון
    26/12/2009

באיזשהו שלב בגוף מתרחשים שינויים הורמונליים ואפילו אם אין שינוי בתזונה חלה עליה במשקל עם צבירת עודפת של שומן באיזור(ים) מסויימ(ים) בהתאם לתכנון הגנטי. אצלך זה במותניים, אצל אחרים בבטן, ישבן, וכו".
    ישנם כאלה שבילדות ובגיל ההתבגרות היו רזים לחלוטין, אבל שמנים בתור מבוגרים מהסיבה שציינתי, אך לא רק. אם הפעילות הגופנית אינה חלק מסדר היום הקבוע שלך, עליך להוסיף אותה
    וכמו כן לשנות את הרגלי האכילה שלך (כמותית ואיכותית) לכיוון עקרונות התזונה הנכונה.
    מה שיכולת להרשות לעצמך עד עכשיו שייך לעבר.
    ללא יישום ההמלצות הנ"ל ייתכן שתמשיכי "לתפוח"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו