טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום יש לי שאלה. אני בחורה די רזה ( שוקלת 51 וגובהי 162 ס"מ) אבל בזמן האחרון התחילו להצטבר לי שומנים באזור המותניים. זה כאילו הרחיב לי את המותניים. אמא שלי אומרת שזה בסדר ושנהיה לי גוף של אישה (אני בת 18) אבל לדעתי זה מכוער. מה אפשר לעשות כדי להוריד את ה"מותניים" האלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זה מבנה הגוף שלך שנקבע על ידי הגנים. הצורה הסופית נקבעת בסביבות הגיל שלך. אין שום דרך לכוון את ההרזיה לאיזור מסויים מלבד הפתרון הנתוחי (גם זה לא תמיד מצליח). רק הרזיה כללית תמיס במידה מסויימת גם את השומן במותניים אבל בשביל זה את צריכה להגיע לתת-משקל וגם אז היחס יישמר. צורת גוף כפי שאת אוהבת אינה קודמת לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אוקיי אז לפי ההסבר שלך צורת הגוף נקבעת בסביבות הגיל שלי, גיל 18. והאמת היא שלא הייתה לי איזושהי עלייה משמעותית במשקל כי כבר כמה שנים אני שוקלת בסביבות 49-51 ותמיד נחשבתי לבחורה רזה, רזה מאוד אפילו ויש לציין שתמיד אכלתי מצויין אכלתי כל מה שבא לי ואף פעם לא השמנתי ורק לאחרונה בחודשים האחרונים שמתי לב ל"מותניים" האלה שצמחו לי. (יש לציין שלא שיניתי דבר מהרגלי האכילה שלי בחודשים האחרונים). בעצם לעולם לא הייתה לי נטייה להשמנה ותמיד יכולתי לאכול הכל שוקולדים וכל מיני דברים משמינים ואף פעם זה לא השפיע עליי אבל עכשיו אני פוחדת לאכול דברים כאלה ועושה חשבון על כל דבר שנכנס לי לפה. האם אתה חושב שאם אני אמשיך לאכול כרגיל אני אתפח עוד ועוד או שפתאום תהייה לי נטייה להשמנה?
באיזשהו שלב בגוף מתרחשים שינויים הורמונליים ואפילו אם אין שינוי בתזונה חלה עליה במשקל עם צבירת עודפת של שומן באיזור(ים) מסויימ(ים) בהתאם לתכנון הגנטי. אצלך זה במותניים, אצל אחרים בבטן, ישבן, וכו". ישנם כאלה שבילדות ובגיל ההתבגרות היו רזים לחלוטין, אבל שמנים בתור מבוגרים מהסיבה שציינתי, אך לא רק. אם הפעילות הגופנית אינה חלק מסדר היום הקבוע שלך, עליך להוסיף אותה וכמו כן לשנות את הרגלי האכילה שלך (כמותית ואיכותית) לכיוון עקרונות התזונה הנכונה. מה שיכולת להרשות לעצמך עד עכשיו שייך לעבר. ללא יישום ההמלצות הנ"ל ייתכן שתמשיכי "לתפוח"
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד