אכילה מרובה של לחם.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה מרובה של לחם.
    אבי
    25/12/2009

שמעתי ממספר אנשים ( אמנם לא אנשי מקצוע ) שבזמן דיאטה/שמירה עדיף להימנע כמה שיותר מלחם.
    ולהגיד את האמת מאוד מאוד קשה לי להימנע מאכילת לחם אפילו ליום אחד מכיוון שזה מהווה אוכל בסיסי עבורי.

רציתי לדעת האם אכילה מרובה של פרוסות לחם מסוכנת למצב של דיאטה או למצב שמירת משקל בתנאי שאני לא עובר את הערך הקלורי ליממה גם אם למשל אני יאכל 10 פרוסות לחם זה תמיד יהייה במסגרת הקלורית שהקצבתי ליום.

שוב פעם לא מדובר על אכילה מטורפת של לחמים אלא בסביבות ה 3 פרוסות לחם ( לחם בראשית שעשוי מי 7 דגנים ויש בו גם חיטה מלאה ) ליום ולפעמיים פעם-פעמיים בשבוע אני מוסיף לזה גם גבט'ה חומה ( לא נראה לי שזו חיטה מלאה אלא בולשיט אחד גדול ). אני משתדל כשאני אוכל הרבה לחם להימנע ממוצרים בעלי ערך פחממות גדול כמו אורז או פסטה אלא יותר גבינות, ביצים, טונה, חזה עוף וכ"ו...

אז עדיף לצמצם או שפשוט להמשיך בסדר היום הרגיל כל עוד אני לא מגזים בסה"כ של הקלוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מרובה של לחם.

הוספת תגובה

• תלוי בהיקף הקלורי והרכב התפריט

אהרון רזון
    25/12/2009

לחם זה פחמימות שחייבות להיות חלק מדיאטה מאוזנת (50-60%). 10 פרוסות ביום נראה לי הרבה אלא אם זה לחם קל (תמיד צריך להיות מקמח מלא). תזונה צריכה להיות לא רק מאוזנת אלא
    גם מגוונת. עדיף להמיר חלק מהלחם במזון פחמימתי אחר במסגרת קצבת הפחמימות היומית.
    אם בכל זאת זה מכביד על ההתמדה בדיאטה, לא נורא אם תמשיך כך תוך התחשבות בערך הקלורי
    והיחס הנכון. קח בחשבון שפחמימות יש גם בירקות והפירות שבתפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן ש- 10 פרוסות לחם זה הרבה

אבי
    26/12/2009

ולכן נתנתי דוגמא שהיא יחסית קיצונית רק לתאר את המצב...

אני מאמין שבממוצע זה 3 פרוסות לחם ביום ופעמיים-שלושה בשבוע אני מוסיף לזה גם גבטה. האם אתה ממליץ להוריד את הכמויות בזמן שמירת משקל/הרזייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר גמור.

אהרון רזון
    26/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו