טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ברצוני לברר 2 שאלות...אני בחורה בריאה בד"כ (במעקב כרגע לבדיקה עם סובלת מתסמונת מעי רגיז...) בנוסף לאחרונה רזיתי ..שוקלת 52 גובהי 167, רוצה לעלות לפחות 2-3 ק"ג...(ככל הנראה כי הפסקתי לקחת גלולות שלקחתי 6 שנים אז רזיתי-האם באמת יש קשר?) שאלותי הן כאלה-- כמה מותר לצרוך אבוקדו ביום?האם יש הגבלה?על מנת לא לעבור על איזה מרכיב שיש בו....האם מותר 2 שלמים? ושום? והאם תוסף תזונה של אומגה 3 נוזלי (חברת NOW) יכול להזיק?האם יש לו תופעות שליליות? קניתי כזה כי יש לי קשיי בליעה...קניתי אותו אחרי שהורי גם יעצו לי על מנת להתחזק ..בנוסף לזה שאינני צורכת כמעט בכלל דגים....והאם מותר לצרוך עם ויטמין C למציצה (כי אני צורכת כמוסה אחת ליום של 500 למציצה...לתקופת החורף). אשמח לקבל תשובות בהקדם:) תודה והמשך שבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. אצל חלק מהנשים גלולות גורמות להשמנה. 2. אבוקדו מכיל חומצות שומן בריאות, לרוב חד בלתי רוויה. הייתי מציע לך להסתפק באחד ביום, ובמקום, לאכול מאכלים שומניים אחרים הכוללים אומגה 3 צמחי, מומלצים זרעי\שמן פשתן ואגוזי מלך. 3. מומלץ לאכול 1-2 שיני שום חיים בתוך הסלט. 4. כל תוסף עלול להזיק אם לא לוקחים אותו בצורה מושכלת. תוסף אומגה 3 גורם לדילול הדם ובמינון יתר עלול להזיק. טוב תעשי אם תוותרי על התוסף, ובנוסף למאכלים שהמלצתי הכריחי את עצמך לאכול פעמיים בשבוע דג טרי עתיר אומגה 3 (סלמון, פורל) שהוא יותר יעיל מהצמחי. באכילת דג טרי איכותי ישנם גם יתרונות בריאותיים בולטים אחרים. 5. מיותר לקחת וויטמין C. עדיף מכל הבחינות לאכול ירקות ופירות טריים שיספקו לך לא רק C, אלא גם רכיבים חשובים אחרים. באופן כללי הספיגה של וויטמינים ומינרלים ממזון טבעי עדיפה על תוספים ולגבי הרוב, אין סכנה של מינון יתר עם תופעות לוואי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד