טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן? מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו
המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח? ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים. לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה
זה נכון כל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא, אין הוכחה למשהו כזה. למרות שאני שומע הרבה טענות לגבי כמות הפוספור בחלב, מחקרים לא מראים שמי ששותה חלב סובל יותר מבריחת סידן. עם זאת ללא קשר לנושא הסידן אני לא תומך בצריכת חלה בליטרים, אלה בצורה מתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לשאלתך, חלב אינו גורם לבריחת סידן. מחקרים רבים מראים שההיפך הוא הנכון, ושחלב מונע אוסטאופורוזיס ומחלות עצם אחרות.
לגבי הסטרואידים, הכימיקלים וההורמונים - חבר טוב שלי מסיים את לימודיו כווטרינר. שאלתי אותו על השמועות, ולדבריו אין שום סטרואידים או כימיקלים בחלב, כי לרפתנים אין אינטרס לסכן את בריאות הפרות החולבות שלהם.וגם יש בחוק איסור על כך, כולל קנסות כבדים ומאסר.
אנטיביוטיקה והורמונים רפואיים הפרות מקבלות, אבל אך ורק כטיפול תרופתי כשהן חולות. בתקופת הטיפול החלב שלהן לא משווק לצרכן, כך שאין לך מה לדאוג.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם.
הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד.
מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאים
... קרא עוד