יש לי שאלה בקשר לחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה בקשר לחלב
    חל
    04/01/2010

האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן?
    מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו

המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח?
    ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים.
    לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה

זה נכון כל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה בקשר לחלב

הוספת תגובה

• חלב

ד``ר נסטור ליפובצקי
    04/01/2010

שלום,

לא, אין הוכחה למשהו כזה. למרות שאני שומע הרבה טענות לגבי כמות הפוספור בחלב, מחקרים לא מראים שמי ששותה חלב סובל יותר מבריחת סידן. עם זאת ללא קשר לנושא הסידן אני לא תומך בצריכת חלה בליטרים, אלה בצורה מתונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות על חלב

סטודנט לתזונה
    10/01/2010

שלום,

לשאלתך, חלב אינו גורם לבריחת סידן.
    מחקרים רבים מראים שההיפך הוא הנכון, ושחלב מונע אוסטאופורוזיס ומחלות עצם אחרות.

לגבי הסטרואידים, הכימיקלים וההורמונים - חבר טוב שלי מסיים את לימודיו כווטרינר.
    שאלתי אותו על השמועות, ולדבריו אין שום סטרואידים או כימיקלים בחלב, כי לרפתנים אין אינטרס לסכן את בריאות הפרות החולבות שלהם.וגם יש בחוק איסור על כך, כולל קנסות כבדים ומאסר.

אנטיביוטיקה והורמונים רפואיים הפרות מקבלות, אבל אך ורק כטיפול תרופתי כשהן חולות.
    בתקופת הטיפול החלב שלהן לא משווק לצרכן, כך שאין לך מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו