טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי רציתי לדעת אחרי אימון טוב בחדר כושר אם אני יאכל ב-10 דקות שאחרי פרוסת לחם מלא עם 2-4 כפיות של גבינה לבנה זה בסדר לחלון הזדמנויות עד שיעברו 45 דק' ואז אני אוכלת את הארוחה? או שרצוי רק פרי כדי שרמת האינסולין תעלה או דברים עם ערך גליקמי גבוה? אשמח לתשובה בעיניין מעניין אותי מאוד כל הנושא של אכילה לאחר האימון כדי לראות תוצאות ובנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בדקות הראשונות מומלץ לאכול מאכל פחמימתי נטו בעל אינדקס גליקמי גבוה. תמרים עדיפים אבל גם תפו"א אפוי, בגט צרפתי, קורנפלקס. הוספת חלבון או שומן בשלב זה, מעכב את הספיגה לצורך השלמת מאגרי הגליקוגן שהתרוקנו בזמן הפעילות. לא יקרה כלום אם הארוחה המורכבת לא תהיה תוך 45 דקות, גם שעה -שעה וחצי זה בסדר. ממילא עיכול והטמעת החלבון הינו תהליך ממושך (6-8 שעות ואף יותר) כך שחצי שעה פחות או יותר אינה קריטית. הרכב הארוחה צריך להיות 1:3 . חלק אחד חלבון רזה ו3 חלקים פחמימות מורכבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בננה מתאימה לאכול 15-20 דקות לפני האימון. האינדקס הגליקמי שלה בינוני. פירות מוגדרים עם אינדקס גליקמי גבוה: רק תמר (עדיף לחים על יבשים) ואבטיח. לפי מקורות מסויימים גם תאנה.
גם שניים, אבל זה פחות משמעותי. הרבה מתאמנים מדלגים לגמרי על השלב הזה וההשגים שלהם אינם נפגעים באופן משמעותי. אם את רוצה לפעול "מדעי", מומלצת במיידי כמות של 20-30 גר פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה .
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים