טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
#רציתי לדעת האם זה בסדר לאכול ביצים בתדירות של ביצה אחת ליום 5 ימים בשבוע?
#נאמר לי ששתית מים קרים לפני ארוחה או אחרי זה לא מומלץ מפני שזה מקרר את הקיבה וגורם לעיכול איטי. האם זה נכון?
#האם מומלץ לשתות מים (פושרים) לפני אוכל? נאמר לי שזה טוב לעיכול.
# אני מתחילה בדיאטה של כ-1000 קלוריות ביום (תפריט מאוזן ובריא) ובנוסף עושה פעילות גופנית (כשעה בהליכון) שבה אני שורפת 500 קלוריות . רציתי לדעת אם זה תקין שאני שורפת חצי מכמות הקלוריות שאני מכניסה לגופי.? (שלא נדבר על קלוריות שנישרפות כשאני ישנה או סתם זזה...) יש מצב שאני במינוס של קלוריות? האם זה בסדר?
(אני בת 17 , שוקלת 56 על גובה 1.70, אני מעוניינת להגיע למשקל 52)
תודה מראש. לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אינך בעודף משקל, רחוק מכך. את במשקל מצוין ולכן איני ממליצה לך לרזות. 1000 קלוריות עבורך הן מעט מדי (גם לצורך ירידה במשקל). את צריכה לאכול לפחות 1500-1800 קלוריות.
פעילות גופנית יומיומית או במרבית ימות השבוע זה מצוין. מחטב את הגוף, תורם לבריאות ושומר על המשקל.
לגבי הביצים: אני ממליצה לאכול ביצה 3-4 פעמים בשבוע.
שתיית מים: הגוף, והקיבה משנים את הטמפרטורה של המזון ברגע שהמזון או הנוזלים נכנסים. כמו שאוכל רותח וחם במיוחד מתקררים כבר בתוך הפה ולאורך הוושט, כך גם מים קרים או גלידה מתחממים מעט. כמובן שלא לגמרי. לכן, אם לא מדובר בכמות מאוד גדולה של מים זה לא ממש משנה. יחד עם זאת איני פוסלת שום דבר. הגוף של כל אחד הוא קצת שונה ויחודי. לכן את מוזמנת לנסות: שתי כוס מים פושרים לפני הארוחה ותראי אם את חשה טוב יותר.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד