טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי , רציתי לדעת למה אני לא יורדת במשקל?!.. אני בת 20 ושוקלת 52 והגבוה שלי הוא 1.70 ואני רוצה לרדת עוד קצת במשקל.. עכשיו הסדר יום שלי הוא כזה : בבוקר בסביבבות 10 אני אוכלת אנרג'י ( החטיף אנרגיה ) ועד שאני מגיעה הביתה מהבסיס שזה בערך בשעה 16:00 אני לא אוכלת כלום .. ושאני מגיעה אני אוכלת מה שאמא שלי מכינה ( כמובן שלא מטוגן ) לקראת השעה 19:00 אני הולכת לחדר כושר עד 21:00 וכשאני חוזרת אני אוכלת סלט עם ביצה או חביתה או פרי או יוגורט.. וזהו.. זה הסדר יום שלי במשך חודש ( יש לציין שלא פיספסתי יום אחד בחדר כושר ) .. ועדיין לא ירדתי אפילו קילו.. ואגב אני לוקחת גלולות אז יש מצב שזה מעכב ירידה ?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא מקצועית אבל לפי מה שאני יודעת את בתת משקל של 3 קילו מינימום, ואת צריכה לעלות אותם. זה הסיבה למה את לא יורדת יותר במשקל, ואם תמשיכי לרדת ,הגוף שלך יפרק שרירים חיונים בגלל שזה "שעת חירום" לגוף שלך ותגיעי למצב תת משקל אנורקטי חמור.. אני מציעה שתתחילי לאכול ולחזור למשל תקין (55קילו.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא צריכה לחזור למשקל 55 כי אף פעם לא הייתי במשקל הזה.. פשוט שהתגייסתי הייתי שוקלת בערך 49 ומאז עליתי את ה - 3 קילו .. שהם עלו לי במותניים ( צדדים ) וזה נראה מאווווווד לא יפה ..
הבעיה העיקרית, אם כי חמורה לכשעצמה, אינה התת-משקל אלא הרצון שלך להמשיך לרזות תוך פגיעה בבריאות. את בדרך לאנורקסיה , אך עדיין את יכולה (?) להפסיק את זה ללא טיפול.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים