"התמכרות" לתפוחים ולשיבולת שועל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "התמכרות" לתפוחים ולשיבולת שועל
    ג
    21/01/2010

שלום,
    מזה כחודשיים אני אוכלת באופן יומיומי וקבוע שיבולת שועל כארוחת בוקר ותפוחי עץ ירוקים במשך היום (לפחות תפוח אחד ביום, יש ימים בהם אני מחסלת אפילו 3, ותמיד בא לי עוד), ולמרות זאת אני תמיד מרגישה רצון עז לאכול עוד שיבולת שועל ועוד תפוחים (משיבולת השועל אני "מרשה" לעצמי רק 3 כפות גדושות ביום אבל יש ימים בהם אני ממש בולסת תפוחים).
    הייתי לי גם תקופה של חודשיים בה הייתי "מכורה" גם לרימונים, אכלתי לפחות רימון ביום.
    אני יודעת שזה נשמע ממש מצחיק, כי שלושת המאכלים האלו נחשבים בין הבריאים ביותר, אבל אני יודעת שאסור לאכול יותר מדי פירות בגלל הסוכר שבהם וגם שיבולת השועל לא מומלצת בכמויות גדולות. חוץ מזה זה מוזר באופן פסיכולוגי, כי יותר הגיוני שארגיש רצון עז לאכול מאכלים כמו למשל ממתקים ומאפים למיניהם (בהם לא נגעתי כבר חצי שנה מטעמי דיאטה ושנמצאים אצלי בבית באופן קבוע ובכמויות גדולות ומגוונות בגלל בני משפחתי) ולא למשהו שצורכים בתדירות גבוהה כזאת ושלא נחשב למעדן מיוחד במינו.
    השאלה שלי היא מה ה"נזק" שאני גורמת לעצמי?
    ולמה לדעתכם זה קורה לי?
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• "התמכרות"

ליטל סמואל-לוי
    21/01/2010

הכמות היומית שאת אוכלת מהתפוחים ומשבולת השועל היא בהחלט סבירה (ואפילו מומלצת) ולא הייתי מכנה זאת התמכרות ובטח שלא נזק. יתכן שהרצון העז לאכול עוד מהם נובע מכך שאת מנסה מאוד להגביל את עצמך בכל מיני מאכלים. שימי לב שאת לא אוכלת פחות מידי ממה שגופך צריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו