טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני חולת צליאק 12 שנים, מאז שגילו את מחלת הצליאק אני עולה במשקלי באופן מדאיג וכעת אני שוקת קרוב ל-30 ק"ג מעל משקלי הנורמלי. מיותר לציין שזה לא אסתטי ולא בריא, אך אני מתקשה להוריד ממשקלי. הלכתי לדיאטניות אשר בנו לי תפריט, אך כל תפריט הוא בעייתי לי. התפריטים בנויים על פריכיות אורז וגבינה, מאוד משעממים ומאוד לא פרקטים כי אני חייבת לאכול אותם בישיבה. הלו"ז שלי בעייתי מאוד ואני נמצאת שעות רבות מחוץ לבית ובנסיעות דבר הגורם לי לדלג על ארוחות ולהתנפל על ארוחה ברגע שאני מגיעה הביתה ומין הסתם גדולה יותר ממנה ממוצעת. אני לא מספיקה לעשות התעמלות דבר שרק מחמיר את המצב. סדר היום שלי מתחיל בערך בחמש בבוקר ומסתיים בערך בעשר בערב. עד סוף השנה הזו ובשנה הבאה סדר יום זה לא ישתנה. נמאס לי להיסחב עם קופסאות אוכל (גם ככה התיק שלי מאוד מאוד כבד) ואני חסרת אונים ומיואשת לגבי פתרון הולם. יש לך רעיון כיצד לעזור לי? איך אני בונה תפריט בריא ומותאם לחולי צליאק? לצערי מרבית הדיאטניות לא מודעות לקשיים של חולי צליאק (מלבד הידיעה שאסור לאכול חלבון גלוטן), הן לא מודעות למאכלים מפוצצי הקלוריות אך הלא משביעים או להשלכות על הגוף (אנמיה)...התפריטים משעממים ולא מגוונים. אודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את מתארת מצב באמת בעייתי ומורכב. קודם כל מבלי להתייחס לבעית הצליאק אני מוכרח להגיד לך שאם את עובדת כל כך קשה, לא משאירה זמן בכלל לפעילות גופנית (סדר העדיפויות שבחרת בו) ולא בא לך להסחף עם אוכל ובמקום זה או שיוצא לך לאכול כל הזמן בחוץ או שאת לא אוכלת מה שמביא אותך להתנפל על אוכל, למעשה את בוחרת להשמין, ואף אחד לא יוכל לעזור לך, עד שתשני את סדר העדיפויות שלך ואת תעזרי לעצמך. לגבי הצליאק. יש היום דווקא הרבה אפשרויות של גיוון בארצנו הקטנטונת. אוסם למשל מייצר הרבה מוצרים ללא גלוטן, מכיוון שאחד מבני משפחת החברה, התגלה לפני הרבה שנים כחולה צליאק. בנוסף יש חנויות שמתמחים במוצרים ללא גלוטן.
בנוסף האגודה לחולי צליאק מספקת הרבה מידע שיעזור לך. את צודקת, לא כל דיאטנית מתמצאת טוב בבעיה הספציפית שלך. ממליץ לפנות לדיאטנית רוני ברוך ורמת גן.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד