טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
1. האם יש איזשהו הבדל תזונתי בין כבד בקר, הודו ועוף?
2. בחנות בה אני קונה בדרך כלל שיבולת שועל (אני קונה רק בתפזורת) יש רק סוג אחד של שיבולת שועל, אין מבחר. היום הייתי במרכול אחר וראיתי שם שני סוגי שיבולת שועל בתפזורת - אחת בהירה,רכה לעין ומפוררת מעט(זה הסוג אותו אני קונה תמיד) והשנייה כהה יותר, גסה ולא מפוררת - זרעים שלמים. על מדבקת המחיר של שתיהן היה רשום קוואקר אז לא יכלתי לדעת בוודאות, אבל ניחשתי שהשנייה (הגסה יותר) היא שיבולת שועל מלאה ולכן לקחתי אותה. הייתי רוצה לדעת האם צדקתי? מה הרווחתי (או הפסדתי, במקרה והשנייה הייתה המלאה) מזה שלקחתי את הסוג הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. באופן כללי אין הבדלים מהותיים מלבד B12 שכמותו בכבד עוף קטנה משנים האחרים, אך עדיין משמעותית בההלט. כמו כן כבד ההודו יותר שמן, לכן גם עם יותר קלוריות אבל לא יותר כולסטרול.
2. שני הסוגים מלאים. העדינה עברה טחינה חלקית לצורך קיצור זמן הבישול. עדיפה הגירסה הגסה שלא עברה עיבוד הגורם להפחתת חלק מהערכים התזונתיים בגלל הגברת החימצון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים