טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני הייתי אצל דיאטנית מספר פעמים, אבל זה היה לפני יחסית הרבה זמן. אני הרזתי בסביבות ה7 קילו בשנה האחרונה, והייתי מאד מרוצה מהמשקל שלי עד שעליתי קילו וחצי. אני אוכלת הרבה יותר מפעם, אבל בגלל הקביעות הדבוקה שלי בחדר כושר(3 פעמים בשבוע הכוללים שעה סקי+פעם בשבוע שיעור קיקבוקס, מכשירים וכפיפות), הרשתי לעצמי. התפריט שלי-
בוקר(6:30)- כוס דגני ברנפלקס, ו3/4 כוס חלב 1%. ארוחת בית ספר(8:50)- 2 לחם קל עם ממרח דק של גבינה 1%+מלפפון גזר וכ-1/2 עגבנייה. ארוחת צהריים(1:30)- כוס ו3/4(פעם זה היה כוס ו1/2) אורז/פתיתים/קוסקוס עם מנה בשרית שהיא יחסית גדולה. במהלך היום- 2.5 פירות(ביניהם בננה/תפוח/תפוז/קלמנטינה) ומעדן שוקולד 0% (מכיל כ-60 קלוריות). ארוחת ערב(7:30)- 2 לחם קל עם חביתה מביצה אחת(לא מטוגנת בשמן אלה בתרסיס קל), וחצי גביע גבינה. לילה- כמה ירקות שמתחשק לי.
הארוחת צהריים הענקית שלי וארוחת ערב הדיי גדולה שלי מקשות על ההרזייה שלי. לדעתך כדאי לי לרדת? אני מאד רעבה, ואמרו לי שהחורף קשור לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נראלי שאת מגזימה,, אני בת 15 ואני שוקלת 38-9 ואני בגובה שלך ןכוולם כל היום חופרים לי על זה שאני יותר מידי רזה ושזה לא יפה כבר. לדעתי המשקל שלך הוא משקל טוב ואת לא צריכה לרדת כי אז תהיי רזה מידי ואת סתם עושה לעצמך עינוי מיותר שמרי רק על המשקל שלך בעזרת מאכלים בריאים וספורט וזהו לדעתי את לא צריחכה לרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המטרה שלך צריכה להיות שמירה וגם אם תעלי קילו או שניים זה בסדר. הפעילות הגופנית שלך נכונה וגם התפריט טוב. יש לי כמה הערות: - הוסיפי ירקות בכל ארוחה עיקרית כמנה ראשונה - אפשר לוותר על מעדן השוקולד לטובת פרי נוסף. - לחם ופחמימות אחרות, מלאים בלבד.
זה מה שאת ציינת: אורז, פתיתים, קוסקוס. צריכים להיות מלאים (אורז מלא, פתיתים מקמח מלא וכו"), זה בריא. ארוחת הצהריים שלך בסדר, אך הוסיפי סלט ירקות כמנה ראשונה. 2-3 פעמים בשבוע דג טרי איכותי ופעם בשר בקר רזה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים