טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני סובלת מגזים באופן כמעט יומיומי. אני בטוחה שזה נגרם מאיזשהו מאכל שאני צורכת והייתי רוצה שתעזרו לי לאתר אותו. מגוון המזון שאני צורכת הוא די מצומצם אבל אני מגוונת בקטגוריות המזון על בסיס יומיומי. -דגנים: אורז/חיטה/כוסמת/גריסי פנינה/דוחן/בורגול/שיבולת שועל/סולת (פעמיים בשבוע אורז, 6 פעמים בשבוע שיבולת שועל, כל השאר פעם בשבוע). -קטניות: אפונה/עדשים/פול/חומוס/שעועית (פעמיים בשבוע מכל אחד מאלו). - ירקות: כל יום: פלפל אדום, עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק. פעם-פעמיים בשבוע: שעועית ירוקה, כרובית, גזר. -פירות: כל יום: תפוחים. פעם בשבוע-שבועיים יוצא לי לאכול רימונים, תפוזים ומלון. -ביצים, עוף, כבד, דג סלמון (פעמיים בשבוע כל אחד מאלו, פעם בשבוע כבד) -חלב 1% (על בסיס יומיומי, בעיקר עם קפה) * רציתי לציין שאני שותה הרבה קפה והצורכת הרבה סוכרזית.
קראתי שגזים יכולים להיגרם מבערך כל מה שאני אוכלת (דגנים, קטניות, ירקות ופירות), אז זה בעצם לא מאכל מסויים? אני לא רוצה להפסיק לצרוך את המזונות האלו, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כל אחד מהמאכלים יכול להיות "אשם" ביצירת גזים מעבר למקובל. הייתי מתחיל עם שלילת הקטניות לשבוע, אחר כך כרובית, חלב, וכך כל קבוצה לזמן מסויים. בנוסף מומלץ לאכול לאט, ללעוס היטב ולהמנע משתיה בזמן הארוחה.. כמו כן אכלי פירות בנפרד כארוחת ביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את הפירות אני תמיד אוכלת כביניים, לא שותה בכלל בזמן הארוחה ומשתדלת ללעוס כמה שיותר את האוכל. רציתי גם לדעת, ברגע שאמצא את הגורם, האם אני אמורה לשלול אותו לגמרי מהתפריט שלי? אם לא, אז איך אני אמורה לפעול על מנת להמשיך להינות מהמאכל הזה ולא לסבול מתופעת הגזים?
הפתרון לא תמיד אחיד אם בכלל קיים. ישנם תכשירים סופחי גזים, אבל לא צריך למהר להשתמש בהם בגלל שעלולים ליצור תלות. תבלינים ואנזימים מסויימים עשוים לעזור אבל תחילה צריך לברר את המקור. לפעמים אין ברירה אלא לוותר על המאכל ולמצוא לו תחליף "חף מפשע" לפי טעמך.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד
מאמנת ומייעצת להבנה והובלת האדם, התאמה מקצועית וזוגית.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה המשלבת מספר שיטות בהתאמה אישית.
ליאת יוגב הנה מרצה מייעצת ומלמדת.
תחום הייעוץ הינו בכל תחומי החיים , זוגיות מתי ? הת... קרא עוד