אני מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבולבלת
    שלי
    08/02/2010

כל פעם שאני קוראת משהו על תזונה נכונה, כל אחד כותב על מאכל אחר שחייבים לקחת במשך היום ולעומת זאת ממה להימנע [גם מאוכל בריא] אם אני אקשיב לכל כתבה שאני קוראת, אני אעבור את הכמות המומלצת ליום, או שעדיף להימנע מאוכל בכלל, מה אני עושה ?
    אני אתן דוגמא למשל: חלב [סידן] צריך לצרוך כך וכך ליום ואז באים המתנגדים לחלב ואומרים שעדיף להימנע מאכילת חלב.
    פירות למיניהם: תמרים, תפוח, שזיפים, תפוזים, ועוד... אם אני אוכל את כל מה שממליצים לאכול מהפירות, אני אגיע לכמות מומלצת ליום, רק מהפירות, או בקשר לנושא קופאין יש כאלה ממליצים ויש כאלה שאומרים להמנע.
    אני מבובלת, אני רוצה לאכול יחסית בריא, ואני לא יודעת אם אני עושה בכלל נכון?!
    מה אני עושה???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מבולבלת

הוספת תגובה

• בלבול

ד``ר נסטור ליפובצקי
    08/02/2010

הי שלי,

לא יכולת לתאר את זה טוב יותר. האינטרנט היא ספריה ענקית. רק שבספריה הזאת כל אחד יכול לכתוב. כמובן שחלק גדול ממה שאת קוראת הן שטויות לא מבוססות, וכפי שהסברת נורא מבלבל. תשתדלי לקרוא רק ממקורות שלדעתך הם אמינים, אנשי מקצוע ששמעת עליהם ולא מכל אחד. אפשרות טובה היא ללכת ליעוץ למישהו מקצועי ולשאול את כל השאלות שיש לך לשאול.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק האינטרנט "אשם"

אהרון רזון
    08/02/2010

תזונה , כמו שאר הדברים שנוגעים לגוף האדם, אינה מדע מדוייק. גם בין מומחים ברמה עולמית ומכוני מחקר מובילים בעולם אפשר למצוא גישות שונות ואפילו מנוגדות. היום אפשר לקרוא במקור מקצועי מהימן מימצאים של מחקר בסוגיה מסויימת ובעוד חודש, באותו מקור יופיע מחקר שנערך על ידי מכון לא פחות יוקרתי באותו נושא עם מסקנות והמלצות שונות.
    בעולם התזונה והדיאטות יש מאות גישות ומיליוני דיאטנים ו(כמעט) לכולם יש פרנסה.
    נכון שבאינטרנט כל אחד יכול לכתוב דברים שונים ומשונים, אבל הגולש צריך להיות מסוגל להבחין בין מידע מהימן לבין שאינו כזה. בשביל זה צריך ידע והבנה מכיוון שהתהליכים הבסיסים וההרכבים בד"כ אינם שנויים במחלוקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו