צריכה עזרה בנושא בריאותי/ דיאטה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה בנושא בריאותי/ דיאטה..
    ליאור
    08/02/2010

שלום, אני חיילת בת 19 ומנסה להבין מה עובר על הגוף שלי ואיך אני יוכל לרזות ולהיות בריאה, אחרי שלא הבנתי כמה דברים מכל הרופאים בצבא.
    אז ככה רקע: לפני שהתגייסתי רקדתי כמה שנים ובשנתיים שלפני הגיוס (ככה 16-18) הייתי מאוד פעילה, עשיתי מלא ספורט (נגיד 6 שעות אינטנסיביות בשבוע)ואכלתי ממש מעט, עשיתי דיאטות שטות והיו לי תקופות של 300 קל' ביום. (וכשאכלתי "מלא" זה הגיע ל-700...)
    מאז שהתגייסתי השמנתי המון (לפני הגיוס: 49 ק"ג, 1.55, עכשיו- 56 ק"ג!!!), עושה בקושי שעתיים ספורט בשבוע למרות שהעבודה שלי לפעמים דורשת מאמץ פיזי. בהתחלה אכלתי את כל הארוחות של הצבא שזה מה שגרם לי להשמין, הייתי עוברת את ה-1000 קל' ביום. עכשיו אני אוכלת סביבות עד 1000 ביום, היו איזה חודשיים ששוב אכלתי פחות מ-500, אבל סה"כ גבולי וסביר ביותר.
    העניין הרפואי הוא שאני סובלת ממגרנות מאז הגיוס ולא יודעת ממה זה. עשיתי לא מזמן בדיקות דם (אחרי שהגוף שלי צנח ל-34 מעלות החלטתי לבדוק למה אני גם סובלת מקור) והרופא אמר שיש לי חשש ל"תת פעילות של בלוטת התריס". אחרי הבדיקות אמרו לי שיש לי כולסטרול גבוה (238, LDL=143, HDL=68)) ובלוטת התריס תקינה- TSH=1.29. עכשיו הרופאים מתייחסים אלי כאילו שאני אוכלת יותר מידי כשבעצם אני אוכלת די מעט גם עכשיו, וצמחונית, לא אוכלת בשר, דגים, כמעט לא ביצים וגם לא אוהבת גבינות שמנות.. במשך יומיים הסתכלתי על הרכיבים התזונתיים של כל דבר שאכלתי ולא ראיתי שיש בו כולסטרול, אז אני כבר באמת לא מבינה מה זה.
    בכל מקרה אני רוצה גם לרזות ולחזור לשקול לפחות 50 שזה נראה לי סביר ובריא. אשמח לעזרה :) (סליחה אם כתבתי המון)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי ליאור

ד''ר רוני חרמון
    09/02/2010

ראשית כולסטרול לא מושפע מאוכל הוא יותר בעיה גנטית ואם הוא גבוע את צריכה טיפול תרופתי. אם את משתמשת בגלולות למניעת הריון גם הם מעלים את הכולסטרול.
    בקשר לתזונה שלך. אין אפשרות לחיות לאורך זמן על 500 קל' ליום וגם לא לאכול חצי מהמוצרים החיוניים הקיימים. משהו לוקה מיסודו בתזונה שלך וזה לא מהיום. את חייבת לקבל יעוץ תזונתי מקצועי ובמקביל תוכנית לפ"ג שתשלים את הטיפול בך. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

אהרון רזון
    09/02/2010

מקורו של רוב הכולסטרול הוא אנדוגני, כלומר מיוצר על ידי הגוף (בכבד), אבל הוא כן מושפע על ידי תזונה. צריך להפחית את אכילת מוצרי מזון עם ריכוז גבוה של כולסטרול ובעיקר עתיר שומן רווי וטרנס. פעילות גופנית אירובית יומית והורדה במישקל אמורות גם כן להוריד את רמת הLDL שבסה"כ גבולית, ועוד יותר חשוב וחיובי זה שרמת הHDL גבוהה יחסית.
    תזונה עתירת ירקות ומזון אחר עתיר סיבים מסיסים ושומן חד בלתי רווית, תעזור. אני בדעה שאין שבשלב זה מקום לטיפול תרופתי שהוא "חתונה קתולית" . חומרת המצב מוערכת ע"פ כל המכלול שמכיל גורמי סיכון נוספים כגון: רמת הטריגליצרידים, לחץ דם, סוכרת, עישון, העדר פעילות גופנית, סיפור משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות המקצועיות, שאלה

ליאור
    10/02/2010

לא הבנתי מהתגובה אם המצב שלי ממש גרוע או שעדין לא נורא, רמת הטריגליצרידים שלי תקינה, לחץ דם תקין, אין סוכרת, לא מעשנת, עושה פ"ג סביבות מינימום פעם בשבוע לרוב יותר לכיוון ה-3 ולמרות זאת גם אין לי שום בעיה גנטית כלומר לא ידוע לי על מקרי כולסטרול גבוה במשפחה.
    אני באמת לא יודעת מה לחשוב, יכול להיות שזה נגרם בכ"ז מהתת פעילות של בלוטת התריס או שזה לא קשור בגלל הממצאים שהיא תקינה?
    ואיך אני אמורה לרזות? בהתחשב בזה שאני בצבא אז דיאטנית לא נראה שיהיה פשוט להשיג...
    תודה ענקית! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גרוע ולא נורא

אהרון רזון
    11/02/2010

רמת הכולסטרול הוא רק גורם סיכון אחד (אמנם חשוב) למחלות קרדיו-ווסקולריות. העדר גורמי סיכון נוספים, רמה גבולית (לא בשמיים) של LDL ורמה גבוהה של HDL (כולסטרול טוב) לא משאירים מקום לדאגה. עם זאת את צריכה להקפיד על תזונה נכונה דלת שומנים רווים (הכי חשוב) וכולסטרול.
    פ"ג אירובית פעם בשבוע אינו מספיק. 4 פעמים צריך להיות המינימום. האמת היא שאין לך הרבה מה לרזות, אבל כל קילו שאת תורידי יעזור.
    גם בצבא אפשר לוותר על המנות או על חלקי המנות עתירות שומן או מטוגנות ועל המתוקים ולאכול הרבה ירקות. אם תורידי בהיקף הקלורי היומי ותבצעי פעילות גופנית תצליחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאורי חמודה יש לי הצעה בשבילך

עינת - חיילת
    12/02/2010

אני מציעה לך לברר בקשר לסדנה בחוות הבריאות מצפה אלומות.
    גם אני סבלתי מעלייה במשקל במהלך שירותי הצבאי.
    עלייה במשקל איננה תמיד תהליך של השמנה לעיתים מדובר על הלם תזונתי לגוף,
    לאחר שירותי הצבאי לפני כשנתיים עשיתי סדנה במצפה אלומות, איזנתי את הגוף שלי וחזרתי לאכול בריא.

תנסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו