זקוק לעצת מומחי הפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק לעצת מומחי הפורום
    אוהד
    07/04/2007

אני חייב תשובה בקשר לסויה.. זה טוב או רע? בריא לגוף או לא? כי כבר כמה זמן שאני שומע טיעונים
    מנוגדים ואני לא יודע כבר מה לעשות- להמשיך לאכול , לא להמשיך לאכול אבל דבר אחד אני יודע-
    אני ממש אוהב טופו! ואני מסוגל לאכול המון ממנו.
    השאלה היא האם אני צריך להפסיק לאכול לגמרי טופו או פשוט למתן את הכמויות שאני אוכל?
    לצורך העניין 200 גרם טופו ביום זה נחשב לכמות גדולה מידי ליום?
    (עד לא מזמן אכלתי הרבה יותר מזה ליום)
    ממה שקראתי באתר מסויים באינטרנט הבעיה לגברים באכילת טופו זה הפיטואסטרוגנים שיש בסויה שיכולים
    לגרום לנזק מוחי.. (דימנסיה של המוח) לטווח הארוך.

וההסבר הוא כזה:
    הגוף של הגבר גם מייצר אסטרוגן אבל בכמויות קטנות ותפקידו,בין היתר,
    לשמור על תיפקוד תקין של המוח. אם גברים אוכלים הרבה טופו/סויה הם מעלים את רמת האסטרוגן הצמחי בגוף והגוף מפסיק לייצר את האסטרוגן המקורי שלו. הבעיה היא שלאסטרוגן הצימחי אין את היכולת להגן על תפקוד תקין של המוח כמו האסטרוגן המקורי של הגוף. ואז נוצר מצב שבו הגורם שמגן על המוח חסר וכך מתפתחת דימנסיה. זה ההסבר שקראתי באתר.

זה נכון? מישהו יכול לאמת לי את זה? והשאלה היא גם אם בטופו יש את אותם פיטואסטרוגנים שיש בסויה היבשה הגולמית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעצת מומחי הפורום

הוספת תגובה

• סוייה

ד''ר רוני חרמון
    09/04/2007

כעיקרון כל דבר שאוכלים במתינות ולא מקצינים בריא כך שסוייה וטופו בריאים אם לא מגזימים בכמות ואם האוכל מגוון מספיק 200 גר' ליום לא יגרמו לך נזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו