טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי רציתי לשאול אם התזונה שלי נכונה כי יש לי נשירת שער בעקבות הדיאטה שעשיתי וגם נפסק לי המחזור ואני מטפלת בזה בכדורי פרוגילטון אך עדיין לא עזר לי בבוקר: אני שותה נס קפה עם חלב עם 1 כפית סוכר ולאחר מכן אוכלת לחמניה רגילה לא קלה עם אבוקדו שלום או טחינה 2 כפות או 2 ביצים מידה S או גבינה למריחה עם זיתים . בצהרים אני אוכלת בשר עם בורגול ( אמא שלי מבשלת בורגול על הגז עם שמן ובצל מטוגן ) 5 כפות בורגול עם בשר או שהיא מבשלת שועית לבנה עם אורז או עף בתנור עם תפוחי אדמה או שניצל עם בורגול .. לאחר מכן אני אוכלת פרי בארוחת הערב אני אוכלת 2 פרוסות לחם שחור רגיל לא מקמח מלא עם אבוקדו או גבינה או ביצים ... עם סלט ( עגבניות מלפפונים כרוב שומר .. פטרוזליה ).. ולאחר מכן עוד 2 פירות ברצף ומקפידה לעשות 3 פעמים בשבוע הליכה של 30 דקות מה יש לשפר בכדי שלא תהיה לי נשירה מוגברת ושיגיע לי המחזור כמה שיותר מהר ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
על אף שאינך מציינת נתונים (גיל, משקל,גובה, משקל לפני הדיאטה ומשך ההרזיה), אני מנחש שהדיאטה שלך הייתה לא טובה ולא מושכלת, לכן נגרם נזק בריאותי. נשירת השער והפסקת הווסת הן רק הסימפטומים הנראים לעין. המחזור יתחדש רק אחרי שתעלי מספיק במשקל. לגבי הנשירה את צריכה לבקש בדיקת דם לאיבחון רמת הברזל, האבץ, וויטמין B12, חומצה פולית. ייתכן שיש לך חוסר. עליה במשקל תוך תזונה עתירת רכיבים אלה וויטמינים אחרים מקומפלקס B אמורה לעזור. לגבי התפריט: בלי שניצל ובורגול בסיגנון של אמך (עם שמן ובצל מטוגן). לחם ואורז רק מלאים. להוסיף ירקות בבוקר. הפ"ג אינה מספקת. את צריכה שעה או יותר לפחות 4 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ללא עלייה במשקל אני לא יקבל מחזור כי שאלתי ואמרו לי שאוכל לא נכנס עדיין לתאים ויקח עוד שעה בערך שאני יוכל לקבל מחזור .. זה לא נכון ??? ואת יכולה להמליץ לי על מזונות שיש בהם אסטרוגן כדי שיזרז את הגעת המחזור
התחלתי לאכול ככה בערך לפני 7 חודשים 8 חודשים משהו כזה אני יקבל מחזור אם אני ימשיך לראכול ככה ???? ומה היית ממליצה לי להוסיף לאכול מאכלים שמכילים אסטרוגן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים