טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני רותם גובה 1.60 משקל 59 לפני כחודשיים התחלתי דיאטה של כ-1000 קלוריות ביום + ריצה של חצי שעה כ5 פעמים בשבוע. בהתחלה שקלתי 67 קילו, לאחר כחודש ירדתי 5 קילו. אחרי הדיאטה הזו הרגשתי לאט לאט שאני נהיית פחות ופחות רעבה והתחלתי לקצץ בארוחות, עד שהגעתי למצב שהיום אני אוכלת ארוחה אחת ביום שמכילה : סלט ירקות (עגבניה+מלפפון+פלפל), חצי קופסת קוטג' 5% ופרוסת לחם שיפון. אני בנוסף אוכלת 2 פירות ביום. אני מודעת לעניין שזה לא בריא, ירדתי כ-3 קילו בשבועיים, אבל אני פשוט הגעתי למצב בו אני לא רעבה, ולא מצליחה להכריח את עצמי לאכול כי אני במחשבה של "למה לאכול אם לא רעבים, זה סתם קלוריות". חשוב לציין שאני עדיין רצה והולכת מהר, תלוי ביום, כל יום אני עושה פעילות. הבנתי ממומחים שאם אוכלים פחות מ-600 קלוריות ביום הירידה נפסקת כי הגוף במצב חרום, מה אני יכולה לעשות כדי לאזן את התזונה אבל להמשיך לרדת במשקל? מה יהיה המשקל הבריא לגובה שלי? מה הקצב הבריא לרדת במשקל? אני מפחדת שאני על סף של הפרעת אכילה, כי אני אמנם מרגישה יותר טוב עם הגוף שלי, אבל ככל שאני יורדת אני רק רוצה לרדת יותר, ובקצב מהיר ככל האפשר וזה פשוט לופ. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כיום אני אוכלת פחות מ-400 קלוריות ביום. מה שציינתי בהודעהה קודמת. לפני שהפסקתי להרגיש רעב אכלתי ארוחת בוקר של פרוסת לחם קל + כפית גבינה 5% שני פירות ביום ארוחת צהריים בד"כ ירקות מבושלים עם תוספת חלבונית כלשהי, בד"כ עוף וארוחת ערב סלט עם קוטג'. לפעמים בין הארוחות חטיף אנרגיה אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את בהחלט בדרך הנכונה להפרעת אכילה. מבחינה גופנית, את יכולה להמשיך לרדת במשקל. אך לא חייבת. טווח המשקל התקין לגובה שלך הוא 48-64 ק"ג. מה שמטריד אותי הוא דימי הגוף שלך, הרצון שלך להמשיך לרדת ללא סוף (הרי לא תהיי מרוצה גם ב-50 ק"ג), וכמובן ההרעבה.
פני לטיפול בהקדם. את זקוקה בתור התחלה ליעוץ תזונתי וגם רפואי.
בברכה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים