טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 17, שוקלת 48 קל' וגובהי 1.52. אני יודעת שאיני שמנה אבל אני מאוד רוצה להיות רזה ולהגיע למשקל של 45, לשמור עליו ואהיה מאושרת. כבר הרבה זמן שאני רגילה לאכול מקסימום 1100 קל' כשאני משתדלת לאכול דברים בריאים אך אני לא אוהבת לאכול הרבה כך שיש לי הרבה מקום בתקציב הקל' לאכול דברים מתוקים, ובכל זה כמעט אין יום שאני עוברת את ה-1000 קל'. אני עושה ספורט: פעמיים בשבוע ריקוד-שעתיים כל שיעור +רוקדת בבית בזמני הפנוי, הולכת כמעט כל יום יותר מרבע שעה (לא כמטרת ספורט) וכשיש בי"ס יש שיעורי ספורט פעמיים בשבוע 40 דקות כל שיעור בהם בד"כ רצים/קופצים בחבל/ מתיחות... ירדתי במשקל בחופש וכבר הגעתי ל47 ועכשיו עליתי קילו ואני רוצה לרדת, מה אני צריכה לשנות בהרגלי בשביל זה? הייתי הולכת לדיאטנית אך אמא שלי לא חושבת שאני שמנה אז אין לי כזאת הפשרות. אשמח לעזרה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נישמע לי שאת בסדר גמור. אין לך עודף משקל, אך לא צריכה להיות בעיה אם ברצונך לרזות בקילו אחד או שניים.
מבחינת האכילה, אין מה לקצץ, גם כך את אוכלת מעט. גם פעילות גופנית את עושה, שזה מאוד חשוב. את יכולה להעריך את הצעידות שלך ובכך לתרום בעוד קצת להוצאה הקלורית היומית.
התאזרי בהרבה סבלנות.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה שקובע זה אחוז השומן שצריך להיות מתחת ל 25, רצוי לכיוון 20. את יכולה לאכול קצת יותר (תזונה נכונה) ולעשות פעילות אירובית לפחות 3 פעמים בשבוע, שעה בדופק 120-130. גם אימוני כוח חשובים לשמירת מסת השרירים. הליכה של 15 דקות שורפת קצת קלוריות אבל לא מכניסה אותך לאפקט אימון ולא משפרת את הכושר. אם תאוכלי כמו עכשיו מבחינה קלורית (הייתי ממליץ- 1200 - 1300 ק"ק) ותעשי כל יום שעה אירובי בדופק המומלץ לא תהיה לך בעיה להוריד 3 ק"ג תוך זמן קצר.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים