אכילת מופרזת של בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת מופרזת של בשר
    רן
    17/03/2010

שלום וצהריים טובים,
    שמי רן, בן 22 מפתח גוף במשקל של 104 ק"ג.
    לפי מדד BMI אני סובל מעודף משקל דרגה שניה, אבל האמת שאני על 11% שומן.

שאלתי היא כזאת,
    עקב היותי מפתח גוף ובמשקל כזה עליי לצרוך כמויות לא מעטות של מזון, בעיקר פחמימות וחלבונים.
    אני מגיע לצריכה של 220 גר' חלבון ליום שרובה מבשר, יותר נכון עוף.
    אני נמנע מלאכול שומן באופן טוטאלי וכמעט לחלוטין נמנע מבשר אדום (אולי פעם בשבוע אך לא תמיד)
    התזונה היומיומית שלי מורכבת ברובה מחזה עוף שאני קונה ושוקל למנות, ביום אני צורך חצי קילו של חזה עוף שממנו אני מסיר את כל השומן מה גם שידוע שהוא בשר רזה יותר מהבשר בקר האדום.
    מבחינת טריגליצרידים אני נמצא טיפה מתחת לנורמה ואני ממשיך לשמור על כך, מחבינת כולסטרול HDL ' LDL ' VLDL אני נמצא בגדר הנורמה, אני נבדק כל שלושה חודשים בבדיקות דם לשם מעקב.
    האם קיים נזק כלשהו היכול להיגרם כתוצאה מאכילת חצי קילו של חזה עוף על בסיס יומי?
    ידוע לי כי זה תלוי גם בסוג דם, הדם שברשתוי הוא מסוג O שידוע לי שהוא מגיב טוב לבשר ציד.
    יש ממה לחשוש עקב אכילה כזו של בשר?, אני לא נהנה מה במיוחד אני פשוט צריך להחזיק את הגוף שלי, בימים בהם אני לא כול כנדרש (ואני שוקל כל דבר שנכנס לי לפה) אני מוריד בקלות 1-2 קילו ביום (כמובן שבעיקר נוזלים). האם קיימת תחלופה של חלבון מלא המכיל את כל ה-22 חומצות אמינו הנדרשות לשם בניית שריר המספק תחלופה ראויה שתצמצם לי את צריכת הבשר עוף?
    תודה להתייחסות, המשך יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת מופרזת של בשר

הוספת תגובה

• הצעות גיוון צריכת החלבון

אהרון רזון
    17/03/2010

1. למפתחי גוף מומלץ לאכול כ2 גר חלבון לכל קילו גוף רזה. יותר מזה אם אינו מזיק גם אינו מועיל
    בהנחה שאחוז השומן שלך הוא 11%, הכמות האופטימלית של חלבון יומי היא 180 גר, אבל לא הייתי מציע לך למדוד באופן אובססיבי, קצת פחות או קצת יותר אינו משמעותי.
    2. אצל ספורטאים ומפתחי גוף חלקו של השומן בתפריט היומי הוא כ20% לעומת 30% אצל אחרים
    וההפחתה חלה לטובת הגברת אחוז החלבון היומי. אפשר להבין שצריכת שומן אם כי מופחתת, עדיין
    חיונית. טוב שאתה מסיר כל שומן הנראה לעין מהבשר אבל שמן איכותי\ אבוקדו\ טחינה\ אגוזים חייב לצרוך (במתינות) .
    3. מותר ורצוי לאכול פעמיים בשבוע בשר בקר טרי, רזה ואיכותי. חזה העוף דל יחסית מבחינה תזונתית (מינרלים וויטמינים), לא צריך לאכול כל יום חצי קילו, מה עוד שבעוף ריכוז ההורמונים ואנטיביוטיקה גדול מאשר בבקר. חלבון וחומצות שומן איכותיים כולל אומגה3 נמצאים בדגים איכותיים (עדיף טריים), אכול לפחות שלוש פעמים בשבוע.
    4. חלבון נמצא גם במוצרי חלב שחשוב לצרוך(כמובן עם אחוז שומן נמוך) גם בזכות תכולת הסידן שהוא בכלל חשוב וחיוני ובמיוחד לפתוח גוף. אכול גם ביצה כל יום (אך לא יותר).
    5. אין שום חשיבות לסוג הדם, זאת מנטרה ללא כל ביסוס.
    6. להטמעה אופטימלית של החלבון, צריך לצרוך אותו מחולק לכמה שיותר מנות ביום, לפי הנתונים שלך לא יותר מ40-45 גר כל פעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו