צריך עזרה בהמלצות לתפריט אכילה נכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה בהמלצות לתפריט אכילה נכון
    אדם
    20/03/2010

אהלן, אני אדם ואני מתכוון לעשות פעילות גופנית (דיי אינטנסיבית) על מנת לחזור לכושר ולחטב קצת ת'גוף.
    גובה - 1.84
    גיל - 26
    משקל - 76.5

אני מתכוון להתאמן בשעות הבוקר (ריצה, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, מתח, וכיוב')
    והייתי מעוניין לדעת מה כדאי לי לאכול לפני האימון (עדיפות לשמות של מאכלים ולא כותרות כמו "פחמימות"), איזו כמות וכמה זמן לפני האימון זה מומלץ

לאכול אחרי האימון (עד שעה) אני מניח שזה חלבון (ביצה, טונה, סויה, חזה עוף....) וגם קצת פחמימות - תקנו אותי אם אני טועה.

ויותר חשוב מאיזה מאכלים ספציפיים כדאי לי להמנע (מעבר למובן מאליו, -אוכל מסוכר, ג'נק פוד, מטוגן וזה) אם אני רוצה להפטר מהבטן (הקטנה מאוד) ולהגיע לקצת קוביות..

ושאלה קטנה אחרונה (מצטער שהעסמתי) - אם הייתי צריך לבחור מקורות טובים לפחמימות (פחות משמינות) מה הסדר מהמומלץ לפחות מומלץ - אורז, תפו"א ופסטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי אדם

ד''ר רוני חרמון
    21/03/2010

אם אתה מתכוון רק לשפר את הכושר ולהוריד את הבטן אין חשיבות ואין צורך לשנות את התפריט הרגיל שלך. כעיקרון ככול שהפחמימה יותר מורכבת היא יותר מומלצת כך שבסדר יורד מומלץ אורז ואחרי זה פסטה ואחרי כן תפו"א ואחרי לחם ולבסוף מתוקים.
    כעיקרון רצוי לאכול 3 שעות לפני פ"ג מחמימות ושעה אחרי פעילות חלבונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אדם
    21/03/2010

רשמתי בפני, הייתי בטוח שהפסטה יותר משמינה מתפו"א היות והיא בצק לעומת ירק.
    אני מניח שזו טעות נפוצה..
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסטה = 350 קל\100 גר. תפו"א= 85 קל

אהרון רזון
    21/03/2010

תלוי בכמה אוכלים מכל אחד.
    אגב, אין הבדל תזונתי בין לחם לפסטה יחסית לצפיפות הקלורית,
    זה למעשה שתי צורות עיבוד של אותו חומר גלם (קמח). לגבי שניהם רצוי לבחור את הגירסה המלאה.
    הערה: הלחם\פסטה מכיל פחמימות יותר מורכבות מתפו"א (נחשב לפחמימה חצי מורכבת) ולא כפי שנאמר.
    עוד משהו: אחרי אימון אוכלים ארוחה המכילה חלבונים ופחמימות מורכבות ביחס 3:1 לטובת הפחמימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו