מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קל' עלי לצרוך בשביל לשמור?בת 1520/10/2007
אני בת 15, משקל שנע בין 53-52 וגובה 161-162
לפני חצי שנה התחלתי בדיאטה עם יעוץ של דיאטנית בו יש 1200קל'+ 3-4 הליכות בשבוע. התחלתי במשקל של 85-84 וגובה 164. מהר מאוד זה התדרדר ל160-200קל' ביום והייתה לי ירידה מאוד דראסטית במשקל. יש לציין שהפסקתי ללכת לדיאטנית והפעילות הגופנית הייתה יותר אינטנסיבית, בסביבות של שעתיים- 40 דקות ביום.
כיום אני אוכלת בסביבות ה400-500 קל' והגעתי למשקל היעד שלי אבל עדיין יש לי חרדה חרדה תמידית מלהעלות את כל המשקל חזרה, כשמצד שני אני פוחדת להתדרדר לאנורקסיה ומצב שאני לא אצליח להפסיק.. אני כל הזמן עייפה והתעלפתי כבר כמה פעמים, יש לי סחרחורות ואני נורא חיוורת..גם העצמות שלי מתחילות לבלוט לי מהבטן וזה מתחיל להדאיג אותי :/ יש לי מבנה גוף רחב אגב
התפריט שלי כיום:
8:30-9:00 בוקר: 2 פרוסות לחם קל 23 קל'+ 3 כפיות גדושות גבינה לבנה 1/2% או פרוסת פסטרמה דלת קלוריות+ 2 פרוסות עגבניה+ כוס נס קפה עם 2 סוכרזית וחלב 0%
11:20-12:00 ביניים: אפרסק/תפוח/מעדן סויה או רגיל של יופלה/ 2 שלגונים 30 קל' כל אחד
2:00-3:00 ביניים 2?(או צהריים)- אותו דבר כמו בבוקר או סלט ירקות המכיל: עגבניה+ 2 מלפפונים חמוצים בינוניים+לפעמים תירס גמדי+ 3 כפיות גדושות של גבינת קוט'ג 1/2%
5:00-6:00 ערב-
שניצל סויה 5% 98קל'
או
פחית טונה במים
או
80גרם אטריות ביצים
בתוספת של מלפפון רגיל או מלפפון חמוץ+ 2 עגבניות שרי או 5 עגבניות שרי
+
פרי או 2 שלגונים 30קל' או סלט ירקות כמו בצהריים או מעדן
+
1.5 ליטר מים
אני לא אוכלת אחרי 7 בערב
אני עושה 40-30דק' אליפטי במכון או הליכות מהירות 3-4 פעמים בשבוע
בקרוב לא תהיה לי אפשרות לעשות פ"ג וזה מטריד אותי עוד יותר..
בכל אופן אני רוצה להתחיל לאכול רגיל בשר ודגנים וביצים ואוכל רגיל תכלס.. לא לאכול ממתקים בצורה מטורפת אבל לאכול כמו אדם רגיל :/ אני רוצה לשמור על המשקל כמו שהוא, מקס' אם כבר לעלות אז רק עד 54. האם זה אפשרי, להעלות בכמות האוכל ולשמור על המשקל?(או לפחות בלי עליה דראסטית במשקל כמו שמאיימים כל הזמן)
ואם כן, מה את ממליצה להוסיף? אכלתי היום אפרסק בנוסף למה שאני אוכלת כרגיל.. זה משמעותי לעלייה בכמות האוכל? :/
תודה על תשומת הלב ומקווה שתוכלי לעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות
מוניקה קרן21/10/2007שלום,
לא רק שזה אפשרי, אלא שזו חובה להוסיף קלוריות לתפריט היומי שלך. את צורכת 400-500 קלוריות, שזה בערך רבע ממה שהגוף שלך צריך. את מתארת סימפטומים בעיתיים מאוד (חיוורון, עילפון, רזון קיצוני וכו').
את צריכה לעלות את כמות המזון שאת צורכת בהדרגה. גם אפרסק זה טוב, אם הוא מוסף באופן קבוע. ובעוד כמה ימים עלייך להוסיף עוד מזונות.
פני לטיפול בהקדם. עלייך לקבל טיפול רפואי ויעוץ תזונתי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה(:
תגובה21/10/2007אני אלך היום לקנות עוד מצרכים..
הלכתי ליעוץ תזונתי עם דיאטנית אבל נורא התאכזבתי ממנה כי היא נתנה לי תפריט ענקי של 1200קל' בלי להתחשב בעובדה שזו קפיצה חדה מדי בשבילי ומין הסתם יהיה לי קשה לעמוד בו.
בניתי לעצמי תפריט שמבוסס על התפריט הקודם שלי ומתכוונת להחליף את הא.בוקר בכוס ברנפלקס+ חצי כוס חלב 0%-1%
ולהחליף את השניצל סויה בבשר.. עשיתי בדיקות דם לא ממזמן ונראה שאני אנמית :/
כמה קל' החזה עוף הודו מכיל? האם עדיף לאכול דגים על בשר מבחינת כמות הברזל והקלוריות?
תודה על ההתייחסות =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה ותזונה
אהרון21/10/2007החמוגלובין הנמוך (אנמיה) נגרם בן היתר ממחסור בברזל, B12 וחומצה פולית. אני חושב שזה נגרם לך בגלל הדיאטה הלא מאוזנת ודלה מדי. כדי לשמור על המשקל ועל השרירים את צריכה לאכול כ30 ק"ק לכל ק"ג גוף ולעשות כל יום פעילות גופנית אירובית ו2-3 פעמים בשבוע אנאירובית. אם כמות הפעילות מספקת את יכולה לאכול אפילו קצת יותר ולעקוב כל שבוע אחרי שינוים במשקל.
חזה עוף\הודו ללא עור מכיל כ100 ק"ק למאה גרם לפני בישול. במקרה שלך אינו מומלץ בגלל שהוא דל מאוד בברזל וויטמין B12. אם כבר עדיף בשר בקר רזה שמכיל קצת יותר קלוריות אבל עשיר יותר במרכיבים הנ"ל. הכי מומלץ זה דג סלמון עשיר במיוחד בB12 וגם יש בו ברזל בכמות סבירה. הוא כ160 ק"ק ל100גרם אבל אם צולים אותו השמן יוצא ואתו חלק מן הערך הקלורי. גם דגים אחרים עדיפים על הבשר בגלל שמכילים בעיקר שומן חד בילתי רווי ורב בלתי רווי להבדיל מבשר בו רוב השומן רווי.
להספקה של B12 וברזל רצוי לאכול כבד עוף פעם בשבוע. הוא עשיר במיוחד במרכיבים האלה אבל גם בכולסטרול, לכן לא צריך להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה לעסוק בפ"ג בשביל לשמור?
תגובה21/10/2007אי אפשר לשמור על המשקל עם נגיד עד 1200 קל'(זו הכמות שאני שואפת להגיע אליה סופית, ולפי חישוב זו גם הכמות שהגוף צריך בשביל לתפקד במצב מנוחה) וללא פעילות גופנית? אני בתקופת לימודים(כשהשביתה תסתיים, בכל אופן) ולא תהיה לי אפשרות לעסוק בפעילות גופנית כל כך הרבה. בקושי יש לי כוח(פשוט כמשמעו) לעשות עכשיו, וגם זה, אני עושה 3-4 פעמים בשבוע פעילות אירובית. האם זה לא מספיק בשביל לשמור על משקל יציב? הרי אני לא שואפת לאכול 1500 קל' ביום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית חובה בלי קשר להרזיה
אהרון22/10/2007על מנת לשמור על משקל קבוע צריך מאזן קלורי מאוזן כלומר לאכול את אותו מספר קלוריות שאת שורפת (מטבוליזם בסיסי + פעילות שגרתית יומית + פעילות ספורט). אם תפסיקי פעילות גופנית אירובית, קצב חילוף החומרים יואט ואחוז השומן יעלה יחד עם הפחתת מסת השרירים (בהעדר תרגילי כוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תגובה22/10/2007לפי החישוב הגוף שלי שורף 1200 קל' במצב מנוחה, אז זו הכמות שאני צריכה לאכול בשביל לשמור על המשקל, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדוייק, 1300 ק"ק
אהרון22/10/2007עם פעילות גופנית קלה את שורפת 1800-1900 ק"ק ביממה, לכן זה מה שאת צריכה על מנת לשמור על המשקל. הבעיה היא שהתפריט שהיה לך היום אינו מאוזן ולא יעזור לך הרבה בעיניין האנמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד עוף
אלינה23/10/2007שלום. קודם כל כל הכבוד על הפעילות הרבה שלך בפורום- אני בטוחה שאתה עוזר להמון אנשים.
קראתי את תגובתך כאן בפורום ובגלל שהתזונה הבשרית שלי כוללת בעיקר חזה עוף, רגלי עוף, כנפיים ודג פעמיים בשבוע ולעיתים רחוקות גם שילובש ל סלמון- אני פוחדת שיש לי מחסור כלשהו בברזל- למרות שאני ואכלת מנה בשרית פעם באופן קבוע- או חצי חזה עוף או 2 רגלי עוף או 4 כנפיים- כמובן שללא עור ואשמח מאוד לשלב כבד עוף בתזונה.
כמה קל' יש בכבד עוף אחד מבושל?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מוניקה קרן22/10/2007שלום,
את אנמית משום שאינך צורכת די מזון ורכיבי תזונה, כדי לתחזק את הגוף. כמות האנרגיה הנמוכה והאנמיה הם שגורמים לך לחולשה שאת מתארת. יש סיכוי שאת סביר שאת צריכה לקחת תוספי תזונה, כי הויטמינים והמינרלים מהמזון לא יספיקו בשלב זה לתקן את החוסרים.
אני מפצירה בך שוב: פני לטיפול בהקדם.
את עוסקת בפעילות גופנית באופן אובססיבי. זה מזיק לך. עלייך להפסיק. בהמשך תוכלי לחזור לפעילות מתונה מספר פעמים בשבוע.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לתת לי תפריט..?
תגובה22/10/2007עם 700-800 קל'? ואני לוקחת מולטיויטמין, אבל אני לא חושבת שזה עוזר הרבה..
אני מעדיפה שלא לפנות לטיפול אלא אם כן חובה ממש(דיאטניות ופסיכולוגים מתריעים אותי)
אכלתי היום די הרבה..
בבוקר 30גר' ברנפלקס+ חצי כוס חלב סויה שזה 40 קל ל100 מ"ל(כמה זה 100 מ"ל?)
+ פרוסת לחם קל 23 קל'+ 2 כפיות גדושות של קוטג 1/2%
ביניים: 2 שלגונים
צהריים: כף בורגול+ עגבניה+ ביצה+ פרוסת פסטרמה+ 2 תירס גמדי
ביניים: שלגון 33קל'+ חצי אפרסק
ערב: 2 כוסות ברנפלקס+ כוס חלב סויה
זה ממש המון ואני מרגישה שאכלתי כמו בבולמוס.. אני נורא מפחדת. =/ אני אשמין אם אני יאכל ככה גם מחר? וכמה קל' זה יוצא פחות או יותר..?
בנוסף עשיתי 40+- דקות על האליפטיקל במכון כושר ושרפתי 300קל'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
מוניקה קרן23/10/2007שלום,
את חייבת לפנות לטיפול!
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)