טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני אוכלת בעבודה כריכים מוכנים של הרצל-ארד. על אריזת הכריכים רשומים הערכים התזונתיים שלהם. השאלה שלי היא, עד כמה הערכים האלה מדוייקים? האם אני באמת יכולה לסמוך על המידע הזה?
ואיך זה יכול ליהיות שהערך הקלורי של כריך לחם לבן וכריך לחם דגנים (עם אותן התוספות כמובן) הוא אותו הדבר בידיוק?
בנוסף, כמה קלוריות אני צריכה לצרוך בגובה 167, משקל 55, ללא פעילות גופנית על מנת לשמור על המשקל שלי ואולי אפילו לרדת קילו-שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סליחה על ההצפה אבל עלתה לי עוד שאלה בנידון... על אריזת הכריכים המידע מאוד מצומצם, כך על כריך בולגרית מלחם כפרי עם דגנים (כך נראה לי) רשום: 'מכיל: לחם, גבינה בולגרית, ירקות', אבל איך אדע כמה אחוז שומן מכילה הגבינה הבולגרית? ואיזה לחם זה בידיוק? רק לחם עם דגנים או לחם כפרי עם דגנים?! לא רשום שום הבדל קלורי בין הכריך עם לחם לבן והכריך עם הלחם עם הדגנים, למרות שגרעיני חמניות ושומשום מכילים ערך קלורי גבוה למדי, לא? אותו הדבר עם כריך הגבינה הצהובה... יש גם כריך סלט אבוקדו וביצה (219 קל'), כריך טונה (263 קל'), כריך בולגרית (232 קל')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
משקל כפול 21.6 זה בערך כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול ביום במצב מנוחה ערך קלורי הוא כמות הקלוריות שמשתחררות בשרפת החומר ערך תזונתי הוא מבחינת כמה המזון מזין בריא טוב יעיל וכו'
מה שרציתי לדעת זה את הערכים הקלוריים של לחם לבן, לחם כפרי, לחם דגנים, לחם כפרי עם דגנים עליו (שומשום, גרעיני חמניות, שיבולת שועל) ולחמניית חלה עם שומשום. לפי מחשבוני קלוריות לחם לבן מכיל פחות קלוריות מלחם חלה ולחם עם דגנים, אז למה על אריזת הכריכים הערך הקלורי זהה לכל סוגי הלחמים האלו? איך אני אמורה לבחור מה עדיף לי לאכול על מנת לצרוך כמה שפחות קלוריות? וגם רשום שהכריך עם אבוקדו וביצה והגבינה הבולגרית מכילים 3.0 שומן. זה אומר שהגבינה הבולגרית היא 3%, אז איפה השומנים של הלחם?? במחשבון הקלוריות רשום שהלחם גם מכיל 3.0 שומן, אז זה אמור ליהיות 6.0, לא? זה מאוד מבלבל וקשה לעקוב אחרי הצריכה הקלורית היומית שלי ככה. מה אני יכולה לעשות? עד עכשיו אכלתי את הלחם עם הדגנים, אבל גרעינים ושומשום מכילים לא מעט קלוריות, אז עדיף לי לאכול את הלחם הלבן, לא? ולגבי החלה אני לא מצאתי כמה קלוריות היא מכילה...
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד