מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהבת3022/10/2007
בת 30 גובה 173 משקל קרוב ל-60. אני רוצה להוריד במשקל. אין לי סדר יום קבוע וקשה לי להתמיד ולאכול ארוחות מסודרות, האם יש תפריט מסויים שלפיו אני יכולה לשמור על משקל קבוע ואפילו להוריד קצת לפחות 3 קילו?(מה שכן בוקר אני משתדלת לאכול גבינות ירקות וביצים.וכמובן שותה רוב היום מים)..כמה קלוריות עליי לצרוך לפי הנתונים שהשארתי פה?האם זה בסדר המשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלך בסדר גמור
אהרון22/10/2007יכול להיות שהוא אפילו קצת נמוך אבל זה תלוי במבנה הגוף שלך. המדד הנכון זה אחוז השומן שצריך להיות נמוך מ25,
את לא צריכה דיאטה דלת קלוריות אלא תזונה מאוזנת ומגווונת. פעילות גופנית אירובית ואנאירובית
תמיד מומלצת לשפור סיבולת לב-ריאה, כושר כללי. הורדת אחוז השומן ושמירת מסת השרירים.
באופן טנעי, ללא פעילות מתאימה מסת השרירים יורדת כ200 גרם לשנה אחרי גיל 25.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
בת3022/10/2007חשוב לי לציין שכל החיים הייתי רזה. משקלי תמיד היה 50 ורק בשנה האחרונה פשוט העלתי במשקל כנראה בגלל הגיל... אני עדיין נראת רזה אבל אני ממש מרגישה שפתאום צמחה לי בטן מה שאף פעם לא היה לי וגם היירכים והטוסיק קצת צמחו להם. זה דיי מציק לי כי עליתי המון וחשוב לי לציין שלא שינתי את הרגלי האכילה או את אורח חיי בגלל זה היה חשוב לי לדעת אם זה נורמלי המשקל שלי. כי אני לא מרוצה ממנו תמיד הייתי רזה וחטובה ללא כל כושר גופני זה בגלל הגנים אשמח לקבל תפריט נורמלי וקבוע אם יש כזה בכלל. או שאם יש אפשרות לעזור לי להרכיב כזה תפריט גם אשמח, ורציתי גם לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום. ועוד משהו קטן...כשאני לא מתעצלת אני עושה הליכה של שעה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה173\50 זה כמעט אנורקסיה
אהרון23/10/2007המשקל הנוכחי שלך זה יותר נורמלי אך יש לך אחוז שומן גבוה יחסית למשקל וזאת הסיבה של המצבורים במקומות הלא רצוים. כאשר שקלת 50 ק"ג היה זה על חשבון השרירים, דבר שגרם לירידה בקצב חילוף החומרים. כאשר העלית 10 ק"ג היה זה בעיקר שומן בגלל שלא עשית דבר להגדלת מסת השרירים. אני חוזר על המלצתי לפעילות אירובית ואנאירובית סדירה ונכונה. במקום דיאטה הרשמי לחדר כושר או תלמדי תרגילים שאפשר לבצע בבית כנגד משקל הגוף ומשקולות.
אם את בכל זאת מתעקשת על דיאטה היא לא צריכה להיות פחות מ20 ק"ק לקילו גוף, כלומר 1200 ק"ק, והספורט יעשה את העבודה. אם תעשי דיאטה קיצונית בלי פעילות מתאימה תמשיכי לאבד שרירים ובסופו של דבר תעלי שומן שינפח עוד יותר את המקומות שציינת.
קשה להציע לך דיאטה ווירטואלית אבל באינטרנט יש בשפע, תחפשי במנוע חיפוש "דיאטה\תפריט הרזיה" או תנסי נסוחים אחרים. בכל אופן המנעי מדיאטות מחץ בלתי מאוזנות ומטורפות. זה רק יזיק לך וגם לא תוכלי להתמיד.
דיאטה מאוזנת ומגוונת בלי קשר למטרת הרזיה היא (מבחינה קלורית)
25-30% שומן
55-60% פחמימות
10-20% חלבונים:
לסיכום אני ממליץ דיאטה של 1500-1600 ק"ק עם שעה ביום פעילות אירובית בעצימות בינונית להורדת אחוז השומן (כדאי למדוד אותו) ו2-3 פעמים בשבוע אימוני כוח להגדלת מסת השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
מיקה24/10/2007תודה על התשובה רציתי לדעת אם הליכה של חצי שעה כל יום זה בסדר האם פעילות זאת תתאים לי אני מציינת שמדובר אך ורק בהליכה. ואם כן, האם אני לפני כל הליכה שכזאת צריכה לאכול משהו מיוחד שלא יהיה כבד מידי. והאם אני צריכה לפני כל הליכה חימום מיוחד? אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצי שעת הליכה בסדר
אהרון24/10/2007אבל מומלץ לבצע אותה בעצימות בינונית (דופק 120) על מנת שתהיה אפקטיבית גם להורדת שומן וגם להחזקת רמת חילוף חומרים גבוהה אחרי סיומה. כמובן שאם את רוצה לראות תוצאות מהר יותר
רצוי להעלות את המינון.
אני מזכיר לך שחשוב לשמור על מסת השרירים על ידי אימוני כוח מתאימים, אחרת יחד עם שומן את מאבדת גם שרירים תוך הורדת קצב חילוף החומרים הבסיסי. זה יקשה עליך לשמור על המשקל לאורך זמן.
אין צורך בחימום לפני ההליכה, היא בעצמה חימום אם מעלים את הקצב בהדרגה.
אם את מבצעת את הפעילות 3 שעות אחרי ארוחה עיקרית לא חייבת לאכול, אחרת אכלי מעט מזון המכיל פחמימות מורכבות. תוך שעה מסיום הפעילות מומלץ לאכול ארוחה לא כבדה המכילה פחמימות וחלבון.
אני משתדל להיות בפורום כל יום ואם יהיו לך עוד שאילות אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאוווווו
בת3024/10/2007תודה אתה מקסים מהיום אני מתחילה אעדכן בהמשך. כמובן שאם יהיו עוד שאלות אחזור לפורום המדהים הזה...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
אהרון24/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)